Hlavní obsah

Lidé mohou vidět, že na extraligu pořád mám, smál se v Brně Duda

BRNO

Hokejisté Plzně otočili nepříznivě se vyvíjející extraligové střetnutí v Brně a výhrou 3:2 si uchovali naději na postup do předkola play off. V západočeském týmu se zaskvěli Martin Straka, který vstřelil vítěznou branku a připsal si i dvě asistence, a Radek Duda, jenž dvakrát dokázal srovnat vedení Komety.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek Duda (vpravo) v objetí s Martinem Strakou

Článek

„Je to paráda, že se nám povedlo podruhé v sezóně v Brně uspět. Škoda jen, že tři body získal v úterý i Litvínov, na jehož úkor se můžeme do elitní desítky probojovat. Je jasné, že nám teď nebude stačit vyhrávat jednotlivá utkání. Měli bychom se nakopnout sérií vítězných střetnutí. Jen tak můžeme do play off proniknout. Kdybychom nebodovali po domácí porážce s Boleslaví ani proti Kometě, asi bychom už museli vyřazovací boje definitivně oželet,“ přemítal plzeňský kapitán Martin Straka.

Radek Duda si pochvaloval perfektní atmosféru v hale Rondo. „Diváci jsou v Brně skvělí, mám tady pokaždé obrovskou motivaci. Martin Straka mi navíc při obou gólech předložil výtečné přihrávky. Kdybych pak ještě trefil při jedné z dalších šancí prázdnou bránu, mohl jsem dokonce odjíždět s hattrickem,“ říkal spokojený Duda, který bude ještě do konce ledna v Plzni hostovat z prvoligového Chomutova.

"Přestože bych si za Plzeň play off nezahrál, chci udělat maximum, aby se do něj dostala. V současné době je to pro mě priorita, jsem totiž zvyklý myslet pokaždé výhradně na zápasy, které mám bezprostředně před sebou. Jsem strašně rád, že lidi mohou vidět, že Duda na extraligu pořád má,“ usmíval se.

Mnohem horší nálada zavládla po utkání v brněnské šatně. Kometa totiž z posledních osmi utkání vydolovala pouhé dva body. „Už se musíme vzpamatovat a v pátek porazit Kladno. Krizi již nesmíme dál prodlužovat,“ předsevzal si brněnský útočník Marek Kvapil, jehož celek se během několika týdnů propadl v extraligové tabulce z druhé příčky až na sedmou. „Jen abychom se nakonec ještě nestrachovali o účast v play off,“ obával se.

Trenéra Komety Vladimíra Jeřábka mrzela prohra s Plzní o to víc, že Brňané tentokrát podali oproti některým předchozím duelům, v nichž nebodovali, výrazně zlepšený výkon. „Kluci bojovali na sto procent a i v obraně udělali mnohem méně chyb. Jenže Straka s Dudou je téměř všechny potrestali. Straka nás porazil skoro sám,“ ulevoval si zklamaný Jeřábek.

Připustil, že po šňůře nezdarů, z níž se vymyká pouze vítězství na samostatné nájezdy ve Vítkovicích, už cítí tlak na svoji osobu. „Žádné bodové ultimátum či něco podobného jsem ale zatím od klubového vedení nedostal,“ prozradil.

Reklama

Související témata: