Hlavní obsah

Naše nájezdy jsou zoufalost, stýskal si pardubický kouč Jandač

KLADNO

Když se v zápase hokejových Pardubic schyluje k samostatným nájezdům, můžou se jejich soupeři už pomalu začít těšit na téměř jistý bonusový bod. Úřadující extraligový šampión ztratil zatím všechny nájezdy v této sezóně, předposlední Kladno je v nich v úterý večer předčilo už jako v pořadí sedmý tým!

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový trenér Josef Jandač

Článek

Trenér Josef Jandač má v týmu spoustu technických šikulů i nebezpečných kanonýrů, ale jakmile zápas dospěje k penaltovému rozuzlení, jsou jeho svěřenci zcela neškodní. „To ani nemá cenu komentovat, když jsme v nich ztratili už asi padesátý zápas. To jak je řešíme, je zoufalost,“ ulevil si kouč.

Vsadí na jiné koně

„Co s tím? Asi budeme muset začít sázet na jiné koně,“ přemítal nad možným řešením. Včera dostal důvěru slovenský tandem Bartek–Špirko, ale na Faltra nevyzrál ani jeden. „Věděl jsem, že bude čekat spíš střelu, protože si povyjel, ale pak jsem bekhendem netrefil tu mezírku, co měl mezi betony,“ krčil rameny Martin Bartek.

Brankář hokejistů Pardubic Martin Růžičkafoto: Právo/Petr Hloušek

Letní pardubická posila je postrachem soupeřových gólmanů, včera bodoval už poosmé v řadě, jenže ani on nezná recept na vyšší úspěšnost v nájezdech. „Nejde nám to. Potřebovali bychom dát první gól a získat klid, protože je něco úplně jiného, když jedete nájezd s tím, že vedete, nebo když musíte dotahovat,“ uvažoval.

Trénují je marně

Souboje forvardů a brankářů jsou v poslední době pravidelnou součástí pardubických tréninků. „Zkoušíme je často, ale jedna věc je se jim věnovat a druhá to pak realizovat v zápasech,“ povzdechl si Jandač. „V trénincích se jednou daří víc nám útočníkům, jindy klukům v brance, ale už to musíme prolomit,“ burcuje Bartek.

Veškeré úterní pardubické stesky mohly být přitom zbytečné, k nájezdům nemuselo dojít…„Jenže to bychom nesměli při vlastní přesilovce udělat takovou hrubku a inkasovat při ní,“ zlobil se Bartek. Pardubice sice první dvě početní výhody využily, jenže při další pustily do úniku Kotrlu a ten Růžičku prostřelil. „Vítězství jsme tu měli na dosah,“ mrzela Jandače první pardubická ztráta proti Kladnu po pěti vzájejmných zápasech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články