Hlavní obsah

Reichel o desítce: Bude to těžké, ale týmu věřím

Josef PešoutPrávo

Stále ve vlastních rukách drží hokejisté Litvínova svůj osud v boji o uhájení pozice v elitní desítce tabulky extraligy. Před jedenáctou Plzní mají momentálně náskok sedmi bodů. „Náš cíl se od začátku sezóny nemění, a tím je účast v play-off, kam počítám i předkolo. Dostat se do něj bude nesmírně těžké, ale svému týmu věřím,“ uvedl litvínovský trenér Robert Reichel.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér hokejistů Litvínova Robert Reichel

Článek

„Nejvíce si přeji, aby se do sestavy vrátili zranění útočníci Ručinský a Trávníček a byli jsme zdravotně v pořádku. Bohužel už nemůžeme počítat s obráncem Kroupou, který jde na operaci a vypadá to, že v této sezóně si už nezahraje,“ pokračoval kouč.

Litvínov ztrácí na deváté Brno jen dva body a může se tudíž pokusit o vylepšení aktuální desáté příčky. „To, že se Kometě v poslední době nedaří, nehraje z našeho pohledu žádnou roli. Musíme se soustředit hlavně na vlastní výkony a vyvarovat se chyb, které nás srážejí hlavně při zápasech na ledě soupeřů. Pokud v poslední čtvrtině základní části nasbíráme osmnáct nebo ještě lépe dvacet bodů, předkolo by nám utéci nemělo. Máme k dobru odložený zápas na Spartě, a když ho vyhrajeme, může to být klíč k desítce,“ zamyslel se Reichel.

A vysvětlil, proč třeba Litvínov neangažoval libereckého útočníka Plodka, který šel nakonec do Boleslavi. „Věděl jsem, že bude volný. Ale v poslední době hrál jen v Benátkách první ligu a nevím, jestli by to pro nás byla posila. A další věcí jsou finance. Plodek není levný hráč a my jsme malý klub,“ pravil trenér.

Straka s Vlasákem Plzeň táhnou, ví Reichel

Zároveň přiznal, že cítí velký respekt k dotírající Plzni. „Její kanonýři Straka s Vlasákem jsou nejlepšími hráči v extralize, a to neříkám jen proto, že jsem s nimi hrál v reprezentaci. Oba kluky moc uznávám a je jasné, že kdyby je Plzeň neměla, tak je poloviční,“ tvrdil Reichel.

„Samozřejmě, že snažení Plzně, aby nás sesadila z desítky, sledujeme. Kdyby jí kvůli té registrační kauze nesebrali body, tak je v tabulce čtvrtá a s nejvyššími ambicemi. Má velké ofenzivní kvality, ale musíme si do finiše základní části věřit i proti ní,“ poznamenal litvínovský kapitán Roman Vopat. „Nálada v kabině je bojovná a pozitivní. Chceme ji přenést i do nejbližších zápasů. Je potřeba vydržet v tempu po celých šedesát, nebo pětašedesát minut. Jak říkal trenér, zlomový pro nás může být koncem ledna zápas na Spartě,“ uvažoval zkušený útočník.

Zraněný obránce Vlastimil Kroupa svému týmu věří: „Když budeme vyhrávat doma a přidáme k tomu nějaké body z venku, tak by to mělo dobře dopadnout.  To, že bychom se snad nedostali do předkola play-off, si nemůžeme připouštět.“

Reklama

Související témata: