Hlavní obsah

Třinec sestřelil Boleslav čtyřmi góly za dvanáct minut

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 42. kole extraligy Mladou Boleslav 5:2 a udrželi se v čele tabulky. Souboj prvního celku s posledním měl jednoznačný děj; Oceláři rozhodli čtyřmi góly v úvodních dvanácti minutách. Dvě branky vstřelil Jan Peterek. Za hosty v závěru snižoval teprve sedmnáctiletý útočník Tomáš Hyka.

Článek

Favorit se s posledním celkem extraligy vůbec nepáral. Utkání hodně ovlivnil rychlý gól Květoně, který už po 28 sekundách projel hostující obranou a zavěsil. Z úvodního náporu vyvstala ještě velká šance Adamského, jenž stále ještě v úvodní minutě zblízka nechal dvakrát vyniknout Schwarze.

I tak Oceláři zápas bleskově rozhodli. Růžička v sedmé minutě vybruslil zpoza brány a z těžkého úhlu švihem parádně vymetl pavučinu v levém horním koutu mladoboleslavské branky. Už za 39 vteřin hosty rozebrala Bonkova řada, Polák po nádherné křížné kombinaci snadno zacílil prázdnou branku a gólman Schwarze přenechal místo Valentovi.

Ani ten však čistý štít neudržel dlouho. Středočeši v prvním dějství připomínali kompars, jejich obrana byla hodně průchodná a nedůrazná. Po Mikušově kiksu se ve 12. minutě do sóla dostal Peterek a nezaváhal.

Po drtivém nástupu domácí povolili opratě a dali soupeři vydechnout. Další góly se však nabízely, ale Růžička a Adamský mířili jen do tyčí, Valent vychytal příležitosti Varadi s Hrňou.

Nepovedený zápas Středočeši alespoň zmínili čestným úspěchem, o který se bombou z pravého kruhu postaral Tvrdík. Jejich radost však vzápětí zkalil Peterek, který po Hudcově pasu střelou bezpečně proměnil i své druhé sólo na Valenta.

Poslední slovo však měli hosté. Sedmnáctiletý benjamínek Hyka si mazácky pohrál s Hamerlíkem a blafákem vstřelil svůj první extraligový gól. Na výsledku už nic nezměnili ani Růžička s Polanským, kterým Valent pochytal v přesilovce tři vyložené příležitosti.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:2 (4:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. D. Květoň (Seman), 7. M. Růžička (Polanský), 8. Polák (Seman, Bonk), 12. Peterek, 40. Peterek (Hudec) - 38. Tvrdík (Bahenský), 44. Hyka (Hay, Gajovský). Rozhodčí: Mikula, Minář - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 2786.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - V. Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Mladá Boleslav: Schwarz (8. Valent) - Hay, Mikuš, Marušák, Lehikoinen, Žabka, Chaloupka - Plodek, Divíšek, Mikulík - Tvrdík, Štefanka, Bahenský - Nouza, Vrbata, Boháč - Hyka, Gajovský, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice