Hlavní obsah

Liberec doma opět uspěl, v boji o druhé misto porazil Vítkovice

LIBEREC

Hokejisté extraligy porazili v 42. kole extraligy Vítkovice 4:2 a posunuli se před svého úterního soupeře na druhé místo tabulky. O třetí domácí výhře za sebou rozhodli Tygři ve třetí třetině.

Článek

Liberečtí povzbuzeni z posledních výsledků ze své arény na svého soka vlétli od první minuty, ale Dušek a do sestavy vracející se Derner na Málka nevyzráli. V páté minutě se už domácí mohli radovat, když Málkovi propadla do branky lehká Bartovičova střela od modré čáry.

Domácí v aktivitě nepolevili a dále se tlačili před hostující branku. Nedvěd však svojí skrytou střelou netrefil horní růžek branky. Hosté poprvé více zahrozili v deváté minutě a hned z toho bylo vyrovnání. Strapáč přenechal za modrou čárou puk Sýkorovi, který neváhal a svižnou střelou do horní poloviny branky překonal Pince.

O pár minut mohli být pro domácí ještě hůř, ale Klimek v dobré pozici nedokázal zvednout puk přes ležícího Pince.

I při vstupu do druhého dějství byli domácí aktivnější, ale Málek svůj tým v ošemetných situacích podržel. To se rozhodně nedalo říct na druhé straně u domácího brankáře, kterému propadl do branky pokus Pohla. Domácí inkasovaná branka nepoložila a naopak zvýšili svoji častost střel na hostujícího brankáře, Vak však v ideální pozici recept na překonání Málka nenašel. To se nepovedlo ani o pár minuty Klimentovi.

Tentýž hráč si vše vynahradil v 36. minutě, když s ideální pozice poslal puk do horního růžku vítkovické branky. Posunout hosty do vedení mohl Svačina, ale trestuhodně netrefil odkrytou libereckou branku. V závěru třetiny zamkli domácí svého soupeře v obraném pásmu, ale puk za Málkova záda dostat nedokázali.

Uběhlo pouhých sedmnáct třetin třetí části a domácí mohli jít do vedení, kdyby Čakajík z prostoru brankoviště mířil přesně. Z další akce se už liberečtí dočkali. Vak si najel zpoza branky do střelecké pozice a trefil volné místo nad Málkovým ramenem.

Tygři nepolevili, zvýšit mohl Podkonický, ale prosadil se až ve 47. minutě Hunkes po Nedvědově přihrávce. Vítkovice zápas nezabalily a liberecký brankář musel předvést řadu dobrých zákroků. V závěru se hosté ještě snažili o vyrovnání při power play, ale Liberečtí si další tříbodové vítězství vzít nenechali.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Bartovič (Hunkes, M. Hořava), 36. Klimenta (Vak, Čakajík), 42. Vak (Víšek), 48. Hunkes (M. Hořava, Nedvěd) - 9. J. Sýkora (Strapáč, Svačina), 25. Pohl (Klimek, Vrána). Rozhodčí: Hribik, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4, navíc Burger 10 min. a Malík (oba Vítkovice) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4763.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Pavlů, Holub - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Víšek, Vak, Klimenta - M. Hořava, Podkonický, Bartovič - Ondřej, Vantuch, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Vítkovice: Málek - Trnka, Ovčačík, Malík, Voráček, Němeček, Punčochář - Huna, Burger, Szturc - Tomas, Huževka, Šedivý - Klimek, Vrána, Pohl - Strapáč, J. Sýkora, Svačina. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec