Hlavní obsah

Vyhecoval nás brněnský hlasatel, smál se Hamrlík po vítězství Zlína v Brně

Na jeho gól už Kometa odpovědět nedokázala. Obránce zlínských hokejistů Martin Hamrlík zařídil svému mužstvu vítězství v extraligovém duelu na brněnském ledě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost hokejistů Zlína - ilustrační foto.

Článek

Vydařenou dělovkou od modré čáry jste zařídil Zlínu vítězství na brněnském ledě. Trefil jste se už v této sezóně přesněji?

Asi ne, vždyť já moc branek nedávám. Tahle střela mně ovšem sedla parádně. Přitom jsem byl celý zápas nervózní, protože jsem si doma zapomněl spodní rukavice, s nimiž jsem zvyklý hrávat. Ukázalo se ale, že to jde i bez nich.

Jak moc si ceníte tříbodového zisku ve vyprodaném Rondu?

Vítězství nad Kometou v tak bouřlivém prostředí si samozřejmě hrozně vážíme. Důležité bylo, že nám vyšel úvod střetnutí a nepustili jsme ji do vedení. To by Brňanům hned narostla křídla, mají totiž hodně šikovné útočníky. Místo toho museli jen dotahovat a potřetí se jim to už nepovedlo. Musím ovšem uznat, že nám trochu přálo i štěstí. Zápas byl v poslední třetině za stavu 2:2 hodně vyrovnaný a zvítězit mohla obě mužstva.

Kometa si po triumfu 7:1 v Litvínově na vás dost věřila...

To jsme vycítili. Hodně nás vyhecoval brněnský hlasatel, který před zápasem fandům euforicky sliboval, že Kometa bude pokračovat v brankostroji ze severu Čech. Tomu jsme se až museli smát. Přitom ze sestřihů, které jsme mohli vidět v televizi, bylo naprosto jasné, že to byl dost specifický zápas. Litvínovu v něm navíc zřejmě zcela selhali oba gólmani.

V poslední době se vám nebývale daří. Na jaké umístění po základní části extraligy pomýšlíte?

Abych pravdu řekl, v tomto ohledu jsem dost opatrný. Už několik sezón zažíváme právě ke konci základní části nejlepší období, avšak pak nám najednou forma odejde a nepodaří se nám dostat přes čtvrtfinálového protivníka.

Letos si z toho můžete vzít ponaučení...

To bychom rádi. Jenže si to takhle říkáme již několikátý rok po sobě. Snad se tentokrát už historie opakovat nebude a mezi čtyři nejlepší celky konečně prorazíme.

Reklama

Související témata: