Hlavní obsah

Reichel v Litvínově rezignoval, klub hledá nového trenéra

LITVÍNOV

Robert Reichel po vzájemné dohodě rezignoval na post hlavního trenéra hokejistů Litvínova. Mužstvo dočasně povede dosavadní asistent Jiří Kučera, jméno nového kouče bude podle oficiálních stránek klubu oznámeno nejdříve v neděli dopoledne.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Robert Reichel rezignoval na post hlavního trenéra Litvínova.

Článek

Devětatřicetiletý Reichel převzal Litvínov loni v dubnu jen krátce poté, co se rozhodl ukončit svou bohatou aktivní kariéru.

"Dostat se do předkola bude nesmírně těžké, ale svému týmu věřím. Pokud v poslední čtvrtině základní části nasbíráme osmnáct nebo ještě lépe dvacet bodů, předkolo by nám utéci nemělo. Máme k dobru odložený zápas na Spartě, a když ho vyhrajeme, může to být klíč k desítce,“ zamýšlel se Reichel ještě před sérií čtyř proher za sebou. Nyní si Severočeši budou muset poradit bez něj.

Nového kouče nečeká v Litvínově jednoduchý úkol. Chemici se dlouho drželi na příčkách zaručují předkolo play-off, po čtyřech porážkách v řadě ovšem spadli na jedenácté místo a na desátou pozici aktuálně ztrácejí čtyři body. Oproti svým konkurentům ovšem mají zápas k dobru úterní dohrávku se Spartou.

Litvínov přitom bil na poplach už před pátečním zápasem v Pardubicích (Severočeši prohráli 2:4 - pozn. aut.). Vedení klubu na svých stránkách v prohlášení uvedlo, že se znepokojujícími výsledky zabývá a s hráči i realizačním týmem probíhají pohovory. Ty měly vést k pojmenování příčin neúspěchů a nalezení odpovídajících řešení. I proto se šéfové klubu rozhodli, že na nedělní klíčový duel s Plzní, která rovněž bojuje o předkolo, mají fanoušci padesátiprocentní slevu na zakoupení vstupenky.

Litvínov je tak v extralize pátým celkem, který v letošním ročníku sáhl k výměně na trenérském postu. Nejprve na konci října skončil ve Spartě Miloš Holaň, který obratem převzal uvolněné místo v Mladé Boleslavi, kde skončil Jan Tlačil. Do Sparty naopak přišel Miloslav Hořava. Na začátku listopadu nahradil Petr Tatíček v Kladně Otakara Vejvodu staršího. V lednu letošního roku pak v Brně rezignoval Vladimír Jeřábek, na jehož místo se posunul dosavadní asistent Ladislav Lubina.

Reklama

Související témata: