Hlavní obsah

Brno poprvé v sezóně vyzrálo na Karlovy Vary a vyhrálo 4:2

KARLOVY VARY

Hokejisté Brna dokázali poprvé v sezóně bodovat proti Karlovým Varům, když v 44. kole extraligy na jejich ledě zvítězili 4:2. Kometa v souboji dvou týmů, které hájí své postavení v desítce pro play off, vedla v 35. minutě už 3:0 a důležité body už uhájila. Energie prohrála čtvrté z posledních pěti utkání.

Článek

Utkání začali ofenzivněji domácí a vynutili si faul Dlouhého, ale přesilovou hru nezužitkovali. Kometa si vedla při své početní převaze při Slobodově trestu lépe a v šesté minutě vedlo po šťastné trefě Bičánka, který vystřelil od modré čáry a odražený puk od zadního mantinelu si srazil Sáblík za brankovou čáru. Za 59 vteřin vedlo Brno už 2:0, když se dostal před karlovarského gólmana Hubáček a prosadil se střelou mezi betony.

Navíc vzápětí putoval na trestnou lavici Lukáš Klíma a Kometa opanovala led. Obrovskou šanci Veselého ale při přečíslení dvou na jednoho vykryl Sáblík. V závěru úvodní části po trestech Protivného a Stehlíka dostali domácí příležitost hrát 57 vteřin v pěti proti třem, ale Gřegořkova branka padla až těsně po siréně, což potvrdil videorozhodčí.

Karlovy Vary se snažily zkorigovat výsledek, ale Kometa si pečlivě hlídala střední pásmo. Naopak navýšit skóre mohli hosté, kdy při přečíslení dvou na jednoho nedokázal Stehlík puk zasunout do prázdné odkryté branky. Se snahou Energie si poradil bezchybný Trvaj. Ve 35. minutě hosté využili druhou přesilovou hru a díky trefě Veselého vedli už o tři branky. Za tři minuty inkasoval v oslabení také Trvaj, když jej z mezikruží překonal Pech.

Závěrečnou třetinu začali domácí mohutným tlakem. Kometa obětavě bránila, ale v další početní výhodě snížil v 48. minutě po Noskově střele od modré čáry na rozdíl jediného gólu Kumstát. Brno ale pojistilo náskok v další přesilovce, když šel pykat za faul na Stehlíka na dvě plus dvě minuty Dej a Hruška z dorážky svou 22. trefou v sezoně pojistil vítězství. Kometa tak vyhrála podruhé z posledních tří zápasů, znovu se jí to podařilo venku a začala se zvedat po nevydařeném období, při němž získala ve 12 zápasech jen dva body.

Karlovy Vary - Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. Pech (Sailer), 48. Kumstát (Nosek, Čutta) - 6. Bičánek (Veselý, Erat), 7. Hubáček (Širokovs, R. Procházka), 35. Veselý (Bičánek), 54. R. Hruška (Erat, Veselý). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Bláha, Jílek. Vyloučení: 6:7, navíc L. Klíma, Čutta (oba Karlovy Vary) oba 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 4370.
Sáblík - Gřegořek, Nosek, Dobroň, Čutta, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, Kuběna, Dej - L. Klíma, T. Klíma, T. Rohan. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Trvaj - Mojžíš, Malec, Bičánek, Kempný, Houdek, Stehlík, Protivný - Erat, Dopita, Veselý - Jakub Svoboda, R. Hruška, Kvapil - R. Procházka, Širokovs, Hubáček - Brabenec, Huml, Dlouhý. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.