Hlavní obsah

Třinec deklasoval čtvrtý Zlín a jde za Prezidentským pohárem

Přestože hokejisté Třince kapitulovali v utkání 45. kola nejvyšší soutěže proti Zlínu inkasovali hned z první akce, soupeře z elitní extraligové čtyřky nakonec doma rozdrtili 7:1 a uštědřili mu nejtěžší prohru sezony. Oceláři otočili zápas ještě v první třetině, dva góly a přihrávku si připsal Vojtěch Polák. Vedoucí tým soutěže uhrál z posledních sedmi zápasů 19 bodů a má nakročeno k Prezidentskému poháru pro vítěze dlouhodobé části.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinec deklasoval hokejisty Zlína.

Článek

Zlín měl fantastický nástup a už po 18 sekundách mu zajistil vedení Balaštík, který zblízka doklepl Leškovu teč do tyčky. Tím se však tým kouče Zdeňka Venera vystřílel.

Třinec zápas proti neoblíbenému soupeři, se kterým v základní části ani v jednom ze tří utkání naplno nebodoval, záhy zvrátil. Stačilo jen pět minut. Sedláčka nejprve znehybnil střelou pod horní tyč Polák a takřka identicky se ze stejného místa na levém kruhu trefil do šibenice i Květoň.

Domácí měli více ze hry. Převahu stvrdili třetím gólem v 25. minutě, když hosté nepokryli na středu Hudce a ten vymetl pravý horní kout Sedláčkovy brány. I za stavu 1:3 ještě Zlínští měli možnosti k vyrovnání, ale Balaštík s Balánem spálili během chvilky dvě tutovky.

Sedláček zápas nedochytal

Čtvrtý inkasovaný gól však znamenal konec jejich nadějí. Růžička zazvonil ještě na tyčku, ale po rychlé akci čtvrté řady prostřelil Sedláčka volejem od levého mantinelu McGregor.

Třinec se předháněl v pohybu a nasazení a závěr proměnil v exhibici. Dvěma góly v rozmezí 25 sekund poslal soupeře definitivně k ledu: po přesilovkové kombinaci Zagrapan zblízka snad nemohl nedat a Sedláčka vyhnal na střídačku pohotovou dorážkou Polák.

Extraligový debut mladému zlínskému gólmanovi Kašíkovi už po pěti minutách ale ztrpčil Polanský, který po další pohledné souhře Ocelářů využil další přesilovku a načal druhou stovku svých extraligových gólů.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Polák (Varaďa, Lojek), 12. D. Květoň (Zíb, M. Růžička), 25. Hudec (Polák, Varaďa), 36. McGregor (Hrňa, Hrabal), 42. Zagrapan (Adamský, Peterek), 42. Polák (Varaďa), 46. Polanský (D. Květoň, M. Růžička) - 1. Balaštík (Hamrlík, Leška). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 4100.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Richter, Zíb, Lojek, Hudec - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Zlín: Sedláček (42. Kašík) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, I. Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice