Hlavní obsah

Pardubice si díky výhře nad Budějovicemi upevnily páté místo

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zdolali v 45. kole extraligy České Budějovice 1:0 a upevnili si páté místo v tabulce. Úřadující mistr se přiblížil čtvrtému Zlínu na tři body a unikl na čtyřbodový rozdíl právě šestému Mountfieldu i sedmé Slavii. Jedinou branku vstřelil už v páté minutě Branislav Mezei, gólman Martin Růžička udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Utkání 45. kola hokejové extraligy HC Eaton Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 28. ledna v Pardubicích. Rozhodčí uklidňují roztržku mezi hráči.

Článek

Domácí začali velkým náporem a získali také vedení, když souhru Koukalovy řady zakončil nekompromisní střelou z mezikruží obránce Mezei. Hosté se snažili odpovědět a v 10. minutě zamířil Gulaš po průniku vedle Kovářovy branky. Domácí měli ale i v této fázi hry navrch, vytvářeli si další možnosti, ale nedařilo se jim v koncovce. Neuspěli Kaberle ani Starý. Hosté mohli těsně před první přestávkou vyrovnat, Ptáčkovu střelu ale Růžička vytěsnil mimo.

Druhou třetinu začali Jihočeši aktivněji a pardubický gólman měl hodně práce. Zejména kanonýr Gulaš, který v přesilovkách nastupoval v Mikeskově útoku, předvedl několik nebezpečných akcí. Růžička se vyznamenal i při Kůrkově vyloučení. Stav se neměnil ani v dalších přesilovkách na obou stranách.

Podobně se vyvíjela i závěrečná část. Jihočeši se snažili si vytvořit větší tlak, ale Pardubice se úspěšně bránily. V 58. minutě měl vyrovnávací gól na holi Mikeska, ale Růžička se už poněkolikáté vyznamenal. V další šanci už při power play neuspěl ani Gulaš. Šest vteřin před koncem mohl pojistil výsledek do prázdné branky Rákos. Přestože nezamířil přesně, úřadující mistr plný bodový zisk už bez potíží uhájil.

HC Eaton Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 5. Mezei (Koukal). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8162.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Nakládal - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Špirko, Buchtele - Kůrka, Zohorna, Pineault - Kousal, Nahodil, Rákos. Trenéři: Jandač a Hynek.
České Budějovice: Jakub Kovář - Kotaška, Vydarený, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Mertl, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - M. Pšurný, Kuchejda, Gulaš. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec