Hlavní obsah

Sparta otočila zápas s posledním, porazila Mladou Boleslav

PRAHA

Zápas s posledním týmem tabulky Sparta zvládla. Ve 46. kole Tipsport extraligy porazila Mladou Boleslav 4:2. Sparťané se radovali po souboji týmů, které se pomalu připravují na play-out. Tomu odpovídala i divácká návštěva, přišlo 3239 fanoušků. V sestavě domácích se objevil i Michal Dragoun, který v této sezóně hraje v prvoligovém Písku. Ten se ale neprosadil.

Článek

Nic pěkného si domácí hráči pro své fanoušky v první třetině nepřipravili. Od páté minuty navíc prohrávali 0:1, když využil přečíslení hostující Lukáš Pabiška.

Daleko hrozivější byl pohled na přesilové hry domovského mužstva. Sparťané odehráli téměř polovinu ze zahajovací dvacetiminutovky v početní výhodě. Z toho i část pět na tři. Ale výsledek žalostný. Lidé pískali a došlo i na pokřik kotle: „Bříza ven.“

Co se týče střel, domácí měli jen o jednu více. Kdo před utkáním věřil, že existuje ještě nějaká šance na předkolo play-off, tak musel ztratit v tento okamžik poslední naději.

Sparťané se ale přece jen dočkali. Po šesti minutách prostřední části srovnal Michal Broš, paradoxně měla v tu dobu více ze hry Boleslav.

Hosté se opět dostali do vedení. Chyba obránce Jiřího Vykoukala je poslala do vedení, střelcem se stal David Vrbata. Zkušený sparťanský zadák ale chybu napravil, přihrál na druhý gól Sparty. Tuto část vyhráli domácí 2:1, po čtyřiceti minutách byl stav 2:2.

Tři sekundy uplynuly od konce první přesilovky Sparty ve třetí třetině, když od modré napřáhl Marek Bartánus - 3:2. Pár sekund po obdrženém gólu šel předčasně do sprch hostující David Vrbata, debatoval s rozhodčím. Dostal trest do konce utkání, který nenesl nejlépe.

Pět minut před koncem základní hrací doby měl velkou šanci Petr Ton, ale při úniku v oslabení na boleslavského brankáře Marka Schwarze nevyzrál. Radoval se až v poslední minutě, když hosté hráli bez brankáře.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Smoleňák (Bartánus), 31. Broš (Vykoukal, Ton), 44. Bartánus (Karpov, Philipp), 60. Ton - 5. Pabiška (Macháček, Vrbata), 29. Vrbata. Rozhodčí: Blecha, Turčan - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:8, navíc (Vrbata (MB) trest DKU). Diváci: 3239.
Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O'Brien - Ton, Broš, Kratěna - Bartánus, Smoleňák, Koreis - Žálčík, Karpov, Luňák - Kafka, Dragoun, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Macháček, Žabka, Chaloupka, Marušák, Lehikoinen - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Tvrdík, Pabiška - Hyka, Štefanka, Bahenský - Gajovský, Plodek, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama