Hlavní obsah

Fanouškům Komety Brno došla trpělivost. Večer umlknou, nebudou fandit

Nezvyklé ticho zavládne v úterý večer v hale Rondo. Neobvyklé u fanoušků hokejové Komety, ale kalich trpělivosti přetekl. Z posledních jedenácti utkání Brno osmkrát prohrálo, dostalo se na pokraj vyřazení z play-off. Tým, který byl v listopadu druhý, má problém. Věrní fans se chystají v úterý v utkání s Českými Budějovicemi nefandit.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brněnští hokejoví fanoušci dnes v utkání s Českými Budějovicemi umlknou.

Článek

„Po doslova trapném vítězství doma se Spartou (jak by zápas dopadl, hrát s jakýmkoliv jiným soupeřem?), výkonu v Liberci, který aspiroval na titul „Ubohost roku“ a spíš nám připadal jako výsměch fanouškům, kteří stále ještě věří v play-off, a následném dalším propadu tabulkou, už však není na co čekat!“ píše se na stránkách ultraspatriots.cz, tedy na webu, kde jeho členové vévodí brněnskému hokejovému kotli.

Hala Rondo má kapacitu 7200 diváků, v probíhající sezóně je její obsazenost 99,6 procent. Nikdo jiný na takové číslo v extralize nesahá, ale v úterý od osmnácti hodin se jedenáctinásobný mistr československé ligy podpory patrně nedočká.

„V Liberci pohár naší trpělivosti přetekl (porážka 2:5). Jelikož máme čím dál větší pocit, že výsledek této sezóny leží na srdcích mnohem více fanouškům, než odpovědným jedincům jak na ledě, tak ve vedení klubu, rozhodli jsme se, že již dále nemůžeme tuto situaci nechávat bez adekvátní reakce z naší strany a dohodli jsme se přejít na zápase s Českými Budějovicemi od slov k činům," vyjadřují nespokojenost Ultras Patriots Brno Great-one, Opl a Thut.

Brnu nyní patří desátá příčka, která zaručuje předkolo play-off, jenže v tomto místě tabulky je tlačenice. Čtyři kluby dělí mezi osmou a jedenáctou pozicí jeden bod.

Forma protestu na úterním utkání
Na tribuně budeme stát celý zápas, nebude se konat žádný protestní odchod
Celý zápas nebudou vytaženy jak bubny, tak megafon a vlajky
Úvodní sestavy, Óda a případné oslavy gólu budou bez naši asistence
Kotel dále nebude iniciovat žádné pokřiky, chorály ani tleskačky
Budou vyvěšeny transparenty pod tribunami „E“ a „F“
Klasická děkovačka nám v této situaci připadá nevhodná, účastnit se jí budeme až ve chvíli, kdy hráči zabrání ostudnému zakončení sezóny

Reklama