Hlavní obsah

Mladá Boleslav zdolala Karlovy Vary a ztrácí na Kladno tři body

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi zvítězili v 47. kole extraligy nad Karlovými Vary 5:3 a snížili svou ztrátu na třinácté Kladno už jen na tři body. Energie po dvou výhrách poznala poprvé pod vedením nového hlavního trenéra Václava Baďoučka hořkost porážky a klesla na desáté místo. V boji o play off má před jedenáctým Brnem jednobodový náskok.

Článek

První minuty utkání nenabídly pohledný hokej. Na obou stranách bylo hodně nepřesností, které k velkým šancím nevedly. Hosté se ale přece jenom rychleji sehráli a dostali se také do vedení. Karlovarský útočník Sailer se v 17. minutě po Pechově přihrávce ocitl zcela sám před gólmanem Schwarzem a jeho střela mířila přesně do levého horního rohu. Mladá Boleslav ovšem stačila ještě do první sirény odpovědět, když se efektně z otočky před Mensatorovým brankovištěm trefil útočník Štefanka.

Druhou třetinu začali lépe opět hosté a znovu šli do vedení, když využili přesilovou hru při Bendově vyloučení. Dobroňovu střelu od modré čáry tečoval nešťastně jeden z domácích hráčů a gólman Schwarz nestačil na změnu směru puku již reagovat. Hříšník Benda poté odčinil své vyloučení a využil 52 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovou hru svého týmu. Jeho tvrdá střela od modré čáry mířila přesně k pravé tyči karlovarské branky.

Domácí tým ale ještě ve druhém dějství skóre otočil a opět byl ústřední postavou obránce Benda. Zachytil na modré čáře vyhození hostujících hráčů, jeho střelu potom brankář Mensator pouze vyrazil ke zcela volnému Pabiškovi a pro něj nebyl problém dopravit kotouč do odkryté karlovarské klece.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí bleskově zvýšili svůj náskok. Hned po 19 vteřinách se dostal před Mensatorem ke kotouči útočník Divíšek a nikým neatakován se nemýlil. Hosté ale zbraně nesložili a snížili opět na rozdíl jednoho gólu. Přesilovou hru využil přesnou střelou k levé Schwarzově tyči Čutta. Mladá Boleslav ale odpověděla po necelé minutě a opět odskočila na rozdíl dvou branek. Vrbata obkroužil hostující branku a kotouč zasunul podél Mensatora k protější tyči.

Středočeši mohli ještě do konce utkání své vítězství navýšit, neboť hosté vrhli všechny síly do útoku a na obranu příliš nemysleli. Mensator ovšem za svá záda žádný z dalších pokusů nepustil. A když domácí gólman Schwarz také podržel své mužstvo při nájezdech hostů, zůstaly tři body v Mladé Boleslavi.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Štefanka (Demel, Bahenský), 34. Benda (Žabka, Pabiška), 40. Pabiška (Benda, Vrbata), 41. Divíšek (Boháč, Nouza), 51. Vrbata - 17. Sailer (Pech), 23. Dobroň (Sailer, Skladaný), 50. Čutta (Kumstát). Rozhodčí: Pešina, Smitka - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 3280.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Macháček, Žabka, Chaloupka, Marušák, Dudáš - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Pabiška - Štefanka, Bahenský, Demel - Hyka, Tvrdík, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Zucker, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín