Hlavní obsah

Urban zařídil dvěma góly výhru hokejistů Liberce v Kladně

KLADNO

Hokejisté Liberce zvítězili v 47. kole extraligy na ledě třináctého Kladna 3:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Třinec. Vagnerplast naopak prohrál posedmé za sebou a před poslední Mladou Boleslaví už má náskok jen tří bodů. Dvě branky vítězů vstřelil Tomáš Urban, který se radoval z gólů v extralize vůbec poprvé. Gólman Marek Pinc si díky 34 úspěšným zákrokům připsal první čisté konto v sezoně.

Článek

Kladno nasadilo už do hry ofenzivní posilu ze Sparty Smoleňáka, který přišel výměnou za Sachu Treilleho, i z prvoligového Berouna zapůjčeného jedenačtyřicetiletého beka Jaroslav Nedvěd. Ten se nedočkal souboje s bratrem Petrem, protože kapitán Bílých Tygrů nenastoupil kvůli zranění.

Zápas začal oboustranně opatrně, ale z první vážnější akce se Severočeši dostali do vedení, když se po Vantuchově přihrávce prosadil před Faltrem Urban a s 201 centimetry nejvyšší hráč extraligy se radoval ze své premiérové trefy.

Svěřenci trenéra Petra Tatíčka v sestavě hned se třemi čtyřicátníky (Nedvědem, Bělohlavem, Janků) dokazovali, že se jim nedaří v koncovce. Bilanci pouhých dvou gólů ze čtyř zápasů nevylepšili ani ve velkých šancích. Smoleňák trefil tyč odkryté branky a v závěru úvodního dějství při přesilovce pěti proti třem kapitán Patera, který z úhlu také nezamířil do prázdné klece.

Druhou třetinu začali domácí velkým náporem, ale proti Pincovi se nedokázali prosadit. Naopak Severočeši v 32. minutě zvýšili svůj náskok, když se Kudrnově přihrávce zpoza branky skóroval kladenský odchovanec Hořava. Domácí pak sice zatlačili druhý celek tabulky v závěru druhé třetiny při vyloučení Vantucha, ale znovu bez gólového efektu.

Závěrečné dějství jen potvrdilo zmar Kladna a v 44. minutě se navíc přehnal kolem Nedvěda Urban a gólem potvrdil svůj výjimečný zápas. Čisté konto nepokazil Pincovi ani ve velké šanci Janků.

HC Vagnerplast Kladno - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Urban (Vantuch), 33. M. Hořava (Kudrna, Trončinský), 44. Urban (Vantuch). Rozhodčí: Šindler, Blecha - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 1673.
Kladno: Falter - J. Nedvěd, Drtina, L. Procházka, Piskáček, Kameš, D. Růžička (30. Šmach) - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, Bělohlav, Bílek - Látal, Janků, Kotrla - Hovorka, Melka, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Holub, Niko, Říha - Kudrna, Špaček, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Víšek - Ondřej, Urban, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: