Hlavní obsah

Karlovy Vary přidají hokejistům peníze. Milión za každé kolo play-off

Karlovy Vary nabídly extraligovému hokejovému klubu HC Energie navýšení dotací v případě, že bude mít dobré výsledky. Kromě 11,3 milionu korun navržených v letošním rozpočtu by mohl klub získat dalších pět milionů korun podle umístění v soutěži. ČTK to dnes sdělil mluvčí radnice Jan Kopál po jednání primátora Petra Kulhánka (KOA) s majitelem týmu Karlem Holoubkem, který údajně chtěl ligovou licenci kvůli neshodám s městem ohledně financování klubu prodat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlovarští hokejité se možná dočkají více peněz.

Článek

Město nabízí jako motivační podporu jeden milion korun za umístění týmu do desátého místa v základní části soutěže, tedy za účast v bojích o play-off. Po dalším milionu pak mohou hokejisté získat za účast ve čtvrtfinále, semifinále, finále a za titul mistra extraligy. Motivační podpora se tedy může pohybovat od jednoho do pěti milionů korun. "Město ale současně chce, aby klub splnil některé podmínky," uvedl mluvčí.

Magistrát požaduje od HC Energie vypořádání některých nejasných položek ve vyúčtování dotace na podporu mládežnického hokeje přidělené v roce 2010 a klub musí navrhnout městu vhodný způsob průběžné kontroly hospodaření HC Energie. Před čerpáním letošní podpory musí klub uhradit veškeré závazky vůči městské společnosti KV Arena a zaváže se setrvat v KV Areně i v sezóně 2011/2012.

Majitel Holoubek návrh převzal

Majitel klubu Holoubek návrh města převzal a vyjádří s k němu až poté, co jej projedná s vedením klubu. Podle Kopála přislíbil primátorovi, že odpoví počátkem příštího týdne.

Podle vyjádření magistrátu je ještě další způsob, jak mohou hokejisté získat dalších 500 tisíc korun. HC Energie může požádat o dodatečnou účelovou dotaci z takzvaných nepovinných grantů na sport. Jejich rozdělení navrhuje vedení města sportovní komise rady. "Jednání o podpoře města extraligovému hokeji pro rok 2012 budou zahájena v dostatečném předstihu, tedy už letos v září až říjnu," podotkl Kopál.

Konflikt mezi městem a HC Energie způsobilo navržené snížení městské dotace pro hokejový klub z loňských asi 12,8 milionu korun na letošních 11,3 milionu korun. Holoubek pohrozil, že by klub mohl dokonce karlovarskou KV Arenu opustit a rozehranou soutěž dohrát v Sokolově. Spekulovalo se rovněž o tom, že Holoubek by mohl licenci prodat.

Reklama

Související témata: