Hlavní obsah

Liberec porazil Mladou Boleslav a má jisté čtvrtfinále

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 48. kole extraligy Mladou Boleslav 3:0 a čtyři kola před koncem základní části si zajistili přímou účast ve čtvrtfinále play-off. Bílí Tygři navíc již nemohou vypadnout z první čtyřky a stále drží kontakt s vedoucím Třincem, přičemž oba týmy mají shodně 90 bodů.

Článek

Jednou asistencí se dnes na výhře Severočechů podílel i slovenský útočník Andrej Podkonický, který tak zaznamenal svůj dvoustý bod v české nejvyšší soutěži. Naopak manko Středočechů na předposlední Kladno se po tomto kole opět o bod zvýšilo.

Utkání celků z rozdílných konců tabulky začali lépe domácí, kteří se v prvních minutách natlačili před branku Schwarze. Hostující gólman si ale poradil s rychlým průnikem Bartoviče i se střelou Bárty, kterého do zakončení vyslal Hunkes. Středočeši se osmělili v 16. minutě ve vlastním oslabení, kdy ujeli Nouza s Pabiškou. První jmenovaný zkusil střelu, ta ale skončila na betonech brankáře Pince. Když se pak neujala ani přesilovka Mladoboleslavských, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední část začala mnohem ofenzivněji, hosté dohrávali přesilovku a blízko vedoucí brance byl Boháč, puk ale netrefil před libereckou brankou ideálně a zamířil kousek vedle. Severočeši odpověděli okamžitým protiútokem, který po přesném pasu Hořavy střelou do mladoboleslavské sítě zakončil Klimenta. Vyrovnání měl o pár vteřin později na holi Pabiška, sám před Pincem ale selhal a kotouč nasměroval jen do jeho výstroje.

Pohledný hokej pokračoval i po polovině zápasu. Hosté mohli srovnat po akci Vrbaty, ten ale místo střely zvolil ještě přihrávku na Plodka, který už na puk nedosáhl. Domácí se pokusili navýšit náskok ve dvojnásobné přesilovce, která navíc trvala více jak minutu a půl. Středočeši ale předvedli velmi poctivou obranu, která se navíc mohla opřít o jistého Schwarze, a dlouhé oslabení přestáli.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili hosté přesilovkou, ve které jim ale opět ujel Hořava, jehož blafák ovšem zákrokem večera vychytal Schwarz. O něco méně se ale mladoboleslavskému brankáři dařilo ve 44. minutě, když propustil střelu Bartoviče. Definitivní pojistku a klid pak Libereckým dodal Bárta, který přesnou střelou k tyčce zakončil individuální akci a zvýšil již na 3:0. Hosté se ani přes závěrečnou snahu branky nedočkali, Pinc si tak připsal druhou vychytanou nulu za sebou.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Klimenta (M. Hořava, Čakajík), 44. Bartovič (M. Hořava, Podkonický), 47. Bárta (Hunkes, Pinc). Rozhodčí: Husička, Trombík - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 6:10, navíc Matějovský (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7005.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Niko, Kajínek - Kudrna, Špaček, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Bárta - Ondřej, Urban, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Macháček, Žabka, Chaloupka, Marušák, Dudáš - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Pabiška - Štefanka, Bahenský, Demel - Hyka, Tvrdík, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský

Reklama

Související témata: