Hlavní obsah

Hokejisté Slavie slaví, porazili první Třinec a posunuli se na páté místo

PRAHA

První zápas po reprezentační hokejové pauze přinesl body domácím Pražanům, kteří v předehrávce 50. kola Tipsport extraligy porazili Třinec 2:1. Zápas sedmého s prvním vyzněl lépe pro níže postavené mužstvo v tabulce. Slavia se díky třem bodům posunula na pátou příčku. Třinec naopak neodskočil druhému Liberci.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Před brankářem Třince Peterem Hamerlíkem bojují Tomáš Micka ze Slavie (uprostřed) a Daniel Seman v dresu Ocelářů.

Článek

První třetina proběhla bez gólové produkce, přesto se chvíli hosté radovali. Jenže vteřinovou euforii jim vzal rozhodčí Vladimír Šindler. Puk padl za brankovou čáru Miroslava Kopřivy po odpískání. Marná byla debata Ladislava Kohna a Václava Varadi. Prvně jmenovaný se vrátil po patnáctizápasové absenci způsobené nataženými vazy v koleně.

Na prstech jedné ruky se daly spočítat větší šance během úvodních dvaceti minut. Obě patřily nejproduktivnějším hráčům obou týmů, ale ani jeden z lídrů týmového bodování neuspěl. Do statistik se nezapsal Martin Růžička ani Michal Vondrka. Více se fanoušci v O2 areně zatím nedočkali.

Vyrovnaný stav trval i po prostřední části, ale stav byl odlišný - 1:1. Oba góly padly v přesilových hrách. Ve 28. minutě slušivou souhru zakončil Růžička. Za pět minut se radoval Jiří Doležal. Puk vystřelený od modré čáry skočil a třinecký gólman Peter Hamerlík nestačil zareagovat.

Vítězství Pražanům zařídil Krenželok

Domácí se dostali poprvé do vedení po necelých čtyřech minutách třetí dvacetiminutovky. Podruhé překonal v utkání Hamerlíka Lukáš Krenžlok. Hned nato hráli slávisté přesilovou hru. Gólový rozdíl ale nenavýšili. Třinec se poté dostal pod tlak, ale Slavia šance nedokázala využít.

Třinečtí mohli srovnat, ale štěstí jim nepřálo. Kopřiva si málem dal vlastní gól, ale včas si všiml ošemetné situace a gólu zabránil. Nahození Vojtěcha Poláka neuspělo.

Slavia před tímto utkáním z posledních šesti utkání pětkrát vyhrála. V posledním domácím utkání v základní části se radovala opět. Naopak Třinec po minulých dvou výhrách prohrál, přesto zůstáva na čele tabulky.

Slavia - Třinec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Doležal (Micka, Roth), 44. Krenželok (Vondrka, Sklenář) - 28. M. Růžička (Varaďa, Bonk). Rozhodčí: Minář, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4354.
Slavia: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík - Krenželok, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - T. Pospíšil, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Richter, Hudec, Lojek, Zíb - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Zagrapan, Peterek, Kohn - D. Květoň, Polanský, Polák - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: