Hlavní obsah

Z kluků sršel optimismus a energie, těší litvínovského kouče Országha premiérový triumf

Brno

Už i hokejisté Litvínova se dočkali. Díky vítězství 4:2 v Brně nad Kometou, jíž chyběly opory Holík s Muellerem, vybojovali premiérové body v tomto extraligovém ročníku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Karel Plášek z Brna a Aaron Irving z Litvínova.

Článek

„Je to pro nás nesmírně důležitá výhra. Navíc nad týmem, který je navzdory absenci několika důležitých hráčů pořád top mužstvem," libuje si litvínovský kouč Vladimír Országh. Cení si, že jeho celek otočil nepříznivě se vyvíjející střetnutí. „V některých předchozích duelech, v nichž jsme prohrávali, jsem na klucích neviděl žádné velké odhodlání. Tentokrát z nich ale sršel optimismus a obrovská energie. Důsledně jsme šli za třemi body," raduje se z nečekaného triumfu.

Severočechům skvěle vyšla zejména druhá třetina, v níž nejprve otočili dvěma slepenými góly skóre na 2:1 ve svůj prospěch, a před druhou pauzou přidali ještě i třetí branku. „Odehráli jsme ji skvěle. V poslední části jsme si ovšem cestu za vítězstvím zkomplikovali. Dovolili jsme Kometě snížit na jednogólový rozdíl, avšak enormní bojovností jsme dotáhli zápas do úspěšného konce," potěšila ho Jarůškova pojišťovací trefa do prázdné branky při soupeřově power play.

V brněnském táboře naopak zavládlo po utkání značné zklamání. „Skórovali jsme sice v zápase jako první, ale s vedením jsme naložili hodně špatně. V prostřední dvacetiminutovce jsme naši obrannou třetinu otevřeli úplně dokořán a hrubkami jsme nabídli Litvínovu obrat. Po snížení na 2:3 nám sice svitla v závěrečné třetině ještě šance něco se zápasem udělat, avšak s obrovskou vůlí a agresivitou hrající hosté už nás do střeleckých příležitostí pak moc nepouštěli," uznal asistent Kamil Pokorný.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla inkasuje gól.

Kromě bodů, které si překvapivě odvezli Litvínovští, utrpěla Kometa ještě i další citelnou ztrátu. „Zranil se nám Vojta Střondala, jenž si po extraligovém restartu vedl velmi dobře. Má problémy se zápěstím, bude nám asi chybět dlouhé týdny," odhaduje Pokorný, podle něhož by naopak už měl ve středu v Mladé Boleslavi nastoupit kanonýr Mueller, který je na cestě z Ameriky. Kvůli pozitivním testům na covid-19 však budou Brnu scházet ještě zhruba týden Holík a Bartejs, byť oba nemají žádné příznaky nemoci.

Proti Litvínovu nastoupil za Kometu mladý obránce Stanislav Svozil, který se teprve v noci z neděle na pondělí vrátil z Finska, kde byl členem českého národního týmu, jenž vybojoval na Karjale druhou příčku. „Byl to pro mě velmi náročný přesun a na mém výkonu se asi podepsal. Odehrál jsem jeden z nejhorších zápasů v poslední době. Vyčítám si hlavně chybu před druhou brankou Litvínova. Moc mě mrzí, že jsme nezískali ani bod. Ve středu v Boleslavi musíme zahrát mnohem líp," předsevzal si talentovaný bek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice