Hlavní obsah

S otcem jsme se nehecovali, říkal liberecký Hořava po duelu na Spartě

Z liberecké šatny po středečním zápase na ledě pražské Sparty vycházel jako první útočník Miloslav Hořava. „Byl jsem rychle převlečený. Bohužel jsem toho v tomto utkání totiž moc neodehrál. Brzy jsem se zranil a odstoupil jsem ze hry. Mám natažené vazy, ale snad to bude dobré,“ říkal hokejový forvard, který se přesto i v roli soupeře potkal se svým otcem Miloslavem Hořavou starším, hlavním trenérem Sparty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloslav Hořava (vlevo) a Tomáš Klimenta z Liberce

Článek

„Ale před duelem ani po něm jsme s tátou spolu nemluvili. Takže ani nevím, jak hodnotil vítězství Sparty nad námi. Vůbec jsme se nehecovali,“ tvrdil liberecký hráč v útrobách holešovické Tesla Areny. „S otcem jsme byli soupeři teprve podruhé v této sezóně, protože v její první části ještě na Spartě nepůsobil. Každý teď máme svou práci,“ vykládal hráč Hořava.

Se sedmnácti góly a osmnácti asistencemi je třetím nejproduktivnějším hokejistou Severočechů v sezóně. „Hlavně ze začátku se mi střelecky dařilo. Ale špičková forma se nedá udržet osm měsíců, a tak se snažíme rozložit herní aktivitu na celý tým,“ glosoval svou bilanci.

Bílí Tygři z města pod Ještědem ztrácejí na druhém místě tabulky extraligy na vedoucí Třinec dva body a jsou tudíž stále adepty na prvenství po základní části, zaručující zisk Prezidentského poháru. „Věděli jsme, že Třinec zaváhal v úterý na Slavii a nám se nepodařilo vyhrát na Spartě. Brali jsme jen bod za porážku po samostatných nájezdech. Nedá se nic dělat. Soupeříme s Třincem na dálku a nemáme to ve svých rukou. Uvidíme, co přinesou zbývající dvě kola základní části. Záleží na dalších výsledcích,“ uvažoval liberecký Hořava.

V pátek hrají Liberečtí severočeské derby v Litvínově a v neděli hostí České Budějovice. „Reálný je zisk šesti bodů. Doufejme, že je vybojujeme. Tyto zápasy budou už vlastně přípravou na play-off. Do jeho startu chceme vypilovat nějaké herní prvky a hodláme do čtvrtfinále vstoupit s velkým odhodláním. Pomýšlíme hodně vysoko, tedy na finále. Loni jsem v Liberci nepůsobil, ale slyšel jsem, jak kluci došli z předkola až do semifinále. A těším se na vyvrcholení sezóny, kdy se bude hrát o medaile,“ dodal liberecký útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články