Hlavní obsah

Favoritem na titul je pro fanoušky Plzeň, v Třinci vsadil sázející 20 000

PRAHA

Ve středu vypukne vše nanovo. Základní část hokejové Tipsport extraligy vše určila, na řadu přichází Česká pojišťovna play-off Tipsport extraliga, tak zní přesný název bojů, které určí dalšího hokejového šampióna. Primát zatím náleží hokejistům Pardubic, kteří jsou obhájci titulu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Plzně se loučí s Radkem Dudou, svou hvězdou číslo 69...

Článek

„Letošní sezóna, která začala v roce, kdy jsme po dlouhých letech získali titul mistrů světa, měla svoji kvalitu. Nebýt kaňky v průběhu sezóny (kauza registračky), tak ročník proběhl naprosto v pohodě. Ale tato záležitost byla vyřešena se ctí, extraliga ji ustála, byla zajímavá a vzrušující až do konce. Věřím, že i letošní play-off bude pro diváky mimořádně atraktivní,“ zhodnotil minulé týdny prezident Asociace profesionálních klubů Ctibor Jech.

Ve středu začne předkolo. Slavia přivítá Karlovy Vary, Litvínov Plzeň. Dále bude na řadě klasické play-off: čtvrtfinále, semifinále a finále, v němž nejpozději 16. dubna bude znám nejlepší mužstvo. V pátek 25. února vypuknou také boje o udržení.

„Na mistra máme posbíráno nejvíce tipů na Plzeň. Před sezónou byl kurz 8:1 až po dnešních 12:1. Jeden sázející v Třinci, aniž by věděl, že Plzeň postoupí do play-off, vsadil na tento klub 20 000 korun,“ prozradil Lubomír Ježek z Tipsportu

Fanousek hokejové Slaviefoto: Právo/Jan Handrejch

Návštěvnost proti minulému ročníku poklesla, a to i přesto, že byla soutěží úřadujících mistrů světa. V neděli skončenou základní část navštívilo 1 796 672 diváků, což bylo v průměru 4936 průměr na utkání. "Musím vyčinit našim bookmakerům, kteří viděli před startem sezóny Spartu jako největšího favorita, sázkaři neuspěli a mohou tikety hodit do koše,“ přidal Ježek.

Předchozí ročník si na stadiónech nenechalo ujít 1 907 449 fanoušků - 5240 na zápas. Při výluce NHL v sezóně 2004/2005 bylo na extraligu zvědavých 1 819 605 diváků, což dalo průměr 4999 na jedno klání.

„Pokles je hlavně způsoben návštěvností na Spartě, tam je proti minulému ročníku úbytek 1360 diváků na zápas. Doufáme, že nyní se budou čísla spíše zvyšovat a průměr se zvýší,“ doufá Jana Obermajerová z BPA.

Otakar Černý a Robert Záruba (vlevo) z České televize.foto: ČTK/Stanislav Peška

Uplynulých 52 kol, které sehrály všechny týmy, složily mozaiku, která vytvořila obrázek minulých šesti měsíců. „Kdyby nebylo tématu ohledně registrací, tak by sezóna proběhla bez problémů. Valná hromada dnes schválila všechna utkání a pořadí,“ připojil se ředitel APK Stanislav Šulc.

Nejsledovanějším kláním na České televizi bylo utkání pod širým nebem, které sehrály Pardubice s Brnem, sledovalo jej 260 000 diváků. Najvíce zajímavé utkání na „klasickém“ stadiónu byl duel mezi Litvínovem a Plzní, 23. ledna, šlo o číslo 110 000 diváků u televize.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec