Hlavní obsah

Třinec chce titul, touží i po nové aréně. Bagry ale ještě nevyjely

PRAHA

Velká hokejová euforie zaplavila Třinec. Poprvé v historii Oceláři vyhráli základní část extraligy. Jeden pohár už tedy mají, ten Prezidentský. Ten je jim málo. Tohle mužstvo s prezidentem klubu Jánem Moderem touží výše. Až na vrchol. "Tým letos několikrát ukázal svou morální sílu, naším jednoznačným cílem je titul," pověděl pro klubový web, aniž by se schovával za sloganem "jdeme zápas od zápasu".

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kapitín Třince Radek Bonk (vlevo) se podobně jako jeho spoluhráči Prezidentského poháru nedotkl.

Článek

Když se hokejisté Třince ohlédnou za uplynulých 52 kol a 364 odehraných klání v extralize, mohou být spokojeni. Tým získal ze všech týmů nejvíce bodů a vstřelil nejvíce gólů. Nyní čeká na čtvrtfinálového soupeře, od 5. března začne nová pouť - titulová?

„Teď bude třeba hrát úplně naplno, play-off je nová soutěž a já věřím, že mančáft má takovou morální sílu, že dokáže udělat úspěch. Navíc máme konečně výhodu domácího prostředí, kde budeme hrát případný rozhodující zápas. To je dle mého důležité, protože doma máme fantastické publikum,“ je nadšený prezident, který se už před sezónou netajil velkými ambicemi.

„Myslím si, že je tady parádní mix v kabině. Tým má sebevědomí a zkušenosti. Ostatně letos už Oceláři několikrát ukázali, že mají velkou morální sílu a umí porazit každého. Je to super reprezentace jak našeho hokeje tak celého třineckého regionu,“ řekl Moder.

Třinec rozdělen do čtvrtin základní části
1. čtvrtina7-2-2-245:3227 bodů(69 % úspěšnost)
2. čtvrtina6-1-3-344:3423 bodů(59 % úspěšnost)
3. čtvrtina5-2-2-438:3721 bodů(54 % úspěšnost)
4. čtvrtina8-0-1-451:3325 bodů(64 % úspěšnost)

Pokud by hokejisté Třince vystoupali až na samotný vrchol, mohou si trochu pomoci i k nové střeše, tedy k nové výstavbě arény.

„Bagry ještě nemohou vyjet, protože celý proces je hodně složitý. Dneska jsme v té fázi, že máme schválené územní rozhodnutí a budeme podávat žádost o stavební povolení. Brzy půjdeme na město prezentovat Prezidentský pohár a určitě budeme jednat i o případné pomoci města při stavbě haly,“ dodal Moder.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec