Hlavní obsah

Kauza chybných registrací nekončí, Mladá Boleslav řeší záležitost u soudu

PRAHA

Už se zdálo, že kauza s chybnými registracemi hráčů se stane pomalu zapomenutou "kaňkou" na letošním ročníku hokejové extraligy a pozornost se přesune na dnes startující play off. Opak je pravdou. Klub z Mladé Boleslavi, jenž byl celou kauzou nejvíce potrestán a přišel o 22 bodů vybojovaných na ledě, se totiž rozhodl celou záležitost řešit u soudu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ředitel mladoboleslavského extraligového klubu Václav Hořejší

Článek

Za chybné registrace hráčů přišel klub z Mladé Boleslavi o 22 bodů a ještě byl za licenční pochybení potrestán pokutou tři milióny korun. V obou případech se zástupci klubu obrátili na soud, záležitost kolem pokuty nakonec stáhli. Od 1. února ovšem soud projednával stížnost na odebrání bodů. "Požadovali přitom rozhodnutí o předběžném opatření," cituje hokej.cz ředitele extraligy Stanislava Šulce.

Ten se o celé situaci dozvěděl vyjádřením soudu, na dvou valných hromadách Asociace profesionálních klubů (APK) o podobných záměrech Mladé Boleslavi nepadla ani zmínka. "Nejsem právník, moc však nerozumím tomu, o jaké zákony České republiky se chce Boleslav opřít, jestliže se extraliga řídí hokejovými řády. Za dobu existence samostatné české extraligy se stalo vůbec poprvé, kdy nějaký klub řeší věc soudní cestou," prohlásil Šulc.

Soud údajně žádosti Mladé Boleslavi nevyhověl, nicméně představitelé klubu se měli proti rozhodnutí odvolat. "Tahle oblast náleží majiteli klubu panu Plachému," vzkázal ředitel BK Mladá Boleslav Václav Hořejší. Jan Plachý má být momentálně v zámoří.

Reklama

Související témata: