Hlavní obsah

Těžko se v takovém zápase stahuje ztráta 0:2, přiznal Drtina

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Kladna zabředli ve své krizi ještě hlouběji. Již čtrnáctá porážka za sebou je poslala na dno tabulky ve skupině o udržení, byť mají stejně bodů jako jejich dnešní přemožitel Mladá Boleslav. Kladenští ve středočeském derby brzy ztráceli, v 15. minutě prohrávali již 0:2.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský Lukáš Pabiška před brankářem Kladna Martinem Faltrem. Atakuje jej Jiří Drtina.

Článek

"Hodně to ovlivnila první třetina. Neuhráli jsme dvě naše oslabení, dostali jsme dva góly a těžko se pak v takovém utkání takový náskok stahuje," řekl novinářům kladenský obránce Jiří Drtina. "Stáhli jsme to sice na 3:2, a bohužel dostali zase další gól. Kdybychom však udrželi 0:0 déle, bylo to asi jiné," dodal.

Mohlo však být i vyrovnáno, jenže chvíle, kdy si domácí Jan Plodek srazil kotouč směrem k vlastní brance a hostující kapitán Pavel Patera již zvedal ruce nad hlavu, gólem po konzultaci s videorozhodčím neskončila. "To byl okamžik, kdy se ten zápas mohl zlomit. Kdyby ten gól byl uznaný... Nevím, jestli byl nebo ne, ale asi samozřejmě ne, když ho neuznali. Tam se to lámalo," připomněl Drtina.

Na Kladnu přitom - než se zvedlo slepenými góly - ležela pověstná deka. "Když tým hraje celou sezonu tam, kde hraje, tak ta deka na něm asi svým způsobem být musí. Ale když dostaneme gól, tak musíme jít dál, nic jiného nám v tu chvíli nezbývá. To se nedá nic dělat, člověk musí hrát a nemůže říct, že se na to vykašle," prohlásil Drtina.

Zdeňek Bahenský z Mladé Boleslavi.foto: Právo/Milan Malíček

Týmy si prohodily pozice v tabulce, ale problém Kladna prý spočívá jinde. "Na nás má už delší dobu vliv ani ne tak tohle, ale spíš ta řada porážek, která už je hodně velká," připomněl sérii 14 proher asistent trenéra Jiří Kopecký.

Odhodlání hráčům podle jeho názoru nechybí. "I přes odhodlání hráčů je tam ale prostě nervozita, odskakují nám puky a nehrajeme hokej, který bychom si představovali," připustil. "Bude těžké se z toho zvednout. Potřebujeme konečně urvat nějaké vítězství a dostat se z toho nahoru," doplnil Kopecký.

Hrajeme prostě špatně, říká kladenský Drtina 

Kladenští navíc již několikrát nedokázali k vítězství dotáhnout dobře rozehraný zápas, v němž vedli. "Takových zápasů jsme měli v poslední době opravdu x a nejsme schopní to dovést do vítězného konce. S tím si navíc přestáváme věřit, padáme níž a níž, to je ještě horší," řekl Kopecký.

"Hrajeme prostě špatně, už je toho hrozně moc a nelze k tomu už moc říct. Musíme začít znova od začátku a prostě si to uhrát," burcoval autor druhé kladenské branky Drtina.

Jeho tým si možná bude muset v nejbližších zápasech poradit bez zkušené opory Radka Bělohlava, jenž se po ataku Martina Dudáše v 17. minutě jen hodně těžko dostával za pomoci spoluhráčů na střídačku. "Má sešitý nos, ještě něco mezi obočím a byl odvezen do nemocnice, protože si prostě vůbec nic nepamatuje a je otřesený," přiblížil Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice