Hlavní obsah

Třinec zahájil čtvrtfinále s Litvínovem drtivou výhrou

TŘINEC

Třinečtí hokejisté potvrdili na úvod čtvrtfinálové série s Litvínovem roli favorita a účastníka předkola play-off rozdrtili 6:0. Základ prvního bodu v sérii položili Oceláři už v úvodní třetině, ve které Severočechům nasázeli tři góly. Pod suverénním vítězstvím se nakonec podepsalo šest různých střelců, dva z nich skórovali během jediného oslabení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovský Jaroslav Kracík míří k ledu po ostrém střetu s Václavem varaďou z Třince.

Článek

Litvínov v předchozím vzájemném utkání ve Werk aréně v základní části vyhrál 3:1, což byla pro Třinec jediná domácí porážka od Vánoc. Jenže úspěšná taktika z tohoto střetnutí, založená na poctivé defenzivě, se nyní Severočechům rozpadla už v prvním dějství, kdy třikrát inkasovali.

Oceláři měli po skončení dlouhodobé části téměř dvoutýdenní zápasový výpadek a o to více byli na soupeře nažhaveni. Vypracovali si tlak a drželi se většinu času v útočném pásmu. Ke gólovým šancím se ale nedostávali a i první branka padla z ničeho nic: reprezentační bek Lojek po kanadském stylu nahodil kotouč do útočné třetiny, odražený puk nejrychleji dojel Polák a střelou z levého kruhu otevřel skóre.

Nejpovedenější pasáží hostů v první dvacetiminutovce byla přesilová hra, při níž zasypali třineckého gólmana sprškou střel. Kracík ale puk nepropasíroval mezi rameno a horní tyčku Hamerlíka, dvě střely Jareše skončily mimo bránu a Kubinčák ve výhodné pozici zase netrefil ideálně puk.

To domácí byli v početní výhodě efektivnější: už po 28 sekundách přidal druhý gól kapitán Bonk, když dorazil Semanovu střelu od modré. Oceláři stříleli branky v úvodní části v šestiminutovém intervalu a tuto normu stvrdil třetí trefou Peterek, když zúročil krásnou Kohnovu přihrávku zpoza branky.

V prostředním dějství domácí zvýraznili své vedení dvěma góly, paradoxně oba vstřelili během jediného oslabení. Nejdříve dorazil Květoň střelu Poláka, za 43 sekund přidal další gól Růžička, když vytěžil z výborné práce Varaďi v rohu kluziště. Od tohoto stavu Oceláři polevili, bojovní hosté převzali iniciativu, ale žádnou z mnoha šancí nedotáhli do gólové podoby.

Do závěrečné třetiny vyměnili hosté gólmany a nově příchozího Hübla zachránilo hned po pár sekundách břevno po střele Hrabala. Následně v nájezdu ještě neuspěl Orsava, ale dlouho čisté konto litvínovskému brankáři nevydrželo: Zagrapan od levého hrazení poslal puk na branku, do níž puk usměrnil obránce Hudec.

Hosté usilovali o čestný úspěch, zahrozili Černý a Trávníček, o premiérovou nulu v play off ale třineckého gólmana Hamerlíka nepřipravili. Naopak ještě mohli podtrhnout výhru sedmým gólem domácí, Květoň ale bekhendem minul odkrytou branku, Růžička neuspěl ze samostatného úniku a i individuální akce Hrabala skončila na chráničích Hübla. Naprázdno vyšla i závěrečná přesilovka Ocelářů pět na tři.

Třinec - Litvínov 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. V. Polák (Lojek), 12. Bonk (Seman, M. Růžička), 18. Peterek (Kohn), 26. D. Květoň (V. Polák), 27. M. Růžička (Varaďa), 45. Hudec (Zagrapan). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6, využití: 1:0, v oslabení: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Třinec: Hamerlík - Seman, Hrabal, Zíb, Krajíček, Hudec, Lojek, od 41. Richter - Varaďa, Bonk, M. Růžička - V. Polák, Polanský, D. Květoň - Zagrapan, Peterek, Kohn - Orsava, McGregor, Hrňa. Trenéři: Marek, B. Kopřiva.
Litvínov: Volke (41. J. Hübl) - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Gula, Švarný, Skuhrovec - Jenáček, Kracík, Jánský - Černý, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Bojer, Heinisch, Majdan. Trenéři: Kýhos, Kučera.

Reklama

Související témata: