Hlavní obsah

Růžička si ho vytáhl z první ligy a Endál zmrazil liberecké peklo

LIBEREC

Rozhodl extraligové klání play-off, přitom hrál převážně v první lize. Takový je slávistický hokejista Lukáš Endál. On zmrazil Liberec ve vlastní hale, v bílém pekle. První čtvrtfinálový duel rozsekl nejproduktivnější hráč druhé nejvyšší soutěže. „Puk se různě odrážel od nohou, ale já to trefil hokejkou. Když rozhodčí nepískl hráče v brankovišti, tak jsem věřil, že by to měl být gól,“ usmíval se po utkání čtyřiadvacetiletý forvard, když jeho trefu posvětil videorozhodčí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávisté Petr Kadlec (vpravo) a úspěšný střelec Lukáš Endál oslavují vítězný gól na ledě Liberce.

Článek

Na ledě jste byli docela dlouho, neměli jste toho už dost? Celý střídání jsme byli u nich v pásmu. Z tlaku jsme vytvořili vítězný gól, takže paráda.

Jaké to je vrátit se z první ligy do extraligy? Je to trochu rozdíl, je to rychlejší a chytřejší. Ale v Brodě už jsme měsíc hráli play-off, dá se říct, že jsem byl v tempu, nedělalo mi to velký problém.

Dodalo vám sebevědomí, že jste nyní nejproduktivnějším hráčem první ligy? Určitě. To sebevědomí tam nějaké je, když se vám daří v nižší soutěži, tak si víc věříte. Když si vás potom vytáhnou nahoru, tak se snažíte formu udržet. Když se bude dařit takto dále, tak budu jenom rád.

Věřil jste, že si vás trenér Růžička vytáhne zpátky? Takhle rychle ne, spíš až vypadneme s Brodem. Jsem rád, že to přišlo takto brzo.

Pomůže vám k udržení ve Slavii, že jste rozhodl zápas? Tohle neřeším. Je štěstí, že to padlo zrovna na mě. Mohl to být kdokoli jiný, teď chci odvést dobrou práci.

Ta asi byla dobrá v tomto utkání, ne? Prohrávali jste 2:4 a vyhráli 5:4. Bylo to vydřené vítězství, dostali jsme góly nególy. Ale hráli jsme svůj hokej, od třetí třetiny se nám začalo dařit, tlačili jsme se víc do brány, bylo více šancí. Důraz, který jsme chtěli preferovat, se nám vyplatil. Zaplaťpánbůh jsme vyhráli.

Hráči Liberce byli ke konci podráždění, může vám tohle pomoc? Určitě. Celý zápas vedli, pak se to začalo otáčet, my hráli lépe. Diváci je ženou, z toho plyne asi jejich nervozita, ale pro nás jenom dobře.

Teď okupujete slávistickou kabinu, neobarvíte si hlavu jako někteří spoluhráči? (smích). Já nevím, třeba jo. Osobně bych to nedělal, v Brodě jsme si řekli, že vlasy barvit ani stříhat nebudeme, že si necháme jen vousy, a vyšlo to. Pokud ale kluci s něčím ve Slavii přijdou, tak asi budu muset.

Budete hrát i v Brodě, nebo zůstanete už jen ve Slavii? Nevím, ale myslím si, že už budu tady. Klukům z Brodu ale budu na dálku fandit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články