Hlavní obsah

Pardubice zvítězily nad Zlínem i potřetí, Budějovice nestačily na Vítkovice

Hokejisté Pardubic zvítězili i ve třetím čtvrtfinále play-off extraligy nad Zlínem. Tentokrát o své výhře rozhodli až v samostatných nájezdech, když zvítězili 2:1. Východočeši se tak ujali vedení 3:0 na zápasy. I Vítkovice dokázaly využít domácího postředí, když porazily 3:0 České Budějovice a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Další dva duely přitom odehrají Ostravané na vlastním ledě.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zlínský brankář Tomáš Duba inkasuje branku v utkání s Pardubicemi. Z gólu svého spoluhráče Jana Starého se raduje Petr Koukal.

Článek

Ve dvou předchozích duelech šli pardubičtí hráči do dvoubrankového vedení, což jim pomohlo ujmout se vedení 2:0 na zápasy. I v úvodním domácím utkání v sérii se Zlínem se Východočeši poprvé radovali z branky. Už v šesté minutě v přesilové hře přešel Nakládal útočnou modrou, přihrál doleva na najíždějícího Starého, který dokázal překonat přemisťujícího se Dubu.

Pardubický brankář Martin Růžička inkasuje v utkání proti Zlínu.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Narozdíl od předchozích zápasů se však Eaton dvoubrankového vedení nedočkal. Dvě minuty před koncem druhé části totiž Zlín vyrovnal. Střelou od mantinelu překonal Růžičku Důras, jemuž asistoval Köhler. Do konce třetí části již oba výteční brankáři puk za svá záda nepustili. V prodloužení měly oba týmy možnost přesilové hry, ale branka nepadla. Rozhodly tedy nakonec samostatné nájezdy. V těch byl jediným úspěšným exekutorem Bartek a zajistil tak Východočechům třetí výhru.

Budějovice nevstřelily Vítkovicím ani jeden gól

Souboj mezi Vítkovicemi a Českými Budějovicemi se poprvé v sérii přesunul na ostravský led, kde se odehrají tři zápasy v řadě. Po předchozích duelech byl stav série 1:1. Úvodní duel vyhráli Vítkovičtí, ale ve druhém Jihočeši dominovali, když zvítězili 5:0.

Obránce Vítkovic Tomáš Voráček (vlevo) bojuje o puk s útočníkem Českých Budějovic Rudolfem Červeným.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Na úvodní gól utkání se muselo čekat až na konec druhé třetiny. Ve 39. minutě poslal Káňa křižnou přihrávku na Ujčíka, který usměrnil kotouč do odkryté části klece. Podruhé mohli ostravští diváci oslavovat gól ve 44. minutě. V přesilové hře od modré vypálil Trnka a Vrána tečoval jeho pokus za Kovářova záda.

Dvanáct minut před koncem třetí části vedli domácí již o tři branky. Malík našel před brankou Ujčíka, který se neukvapil, přihrál na volného Húževku, jenž pohodlně zvýšil. Vítkovice zvítězily 3:0 a ujaly se vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy
Vítkovice - Č. Budějovice 3:0on-line
Branky: 39. Ujčík, 44. Vrána, 49. Húževka. Stav série 2:1.
Pardubice - Zlín 2:1 po sam. náj.on-line
Branky: 6. Starý, roz. náj. Bartek - 39. Důras.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice