Hlavní obsah

Nedělní souboj Liberce a Slavie bude řešit disciplinární komise

PRAHA

Vypjatý nedělní čtvrtfinálový duel play off hokejové extraligy mezi Libercem a Slavií bude mít dohru u zeleného stolu. Oba kluby se rozhodly obrátit na disciplinární komisi Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a požadují dodatečné potrestání hráčů soupeře. Komise bude navíc řešit i druhý čtvrtfinálový souboj mezi Třincem a Litvínovem.

Článek

"Slavia i Liberec nám posílají DVD, řešit to budeme v úterý dopoledne," řekl předseda komise Karel Holý ČTK s tím, že tento termín je dostatečný. Třetí zápas čtvrtfinále je totiž na programu až ve středu v Praze.

Dalším bodem jednání bude zákrok litvínovského útočníka Petera Jánského, který hlavou trefil obránce Ocelářů Josefa Hrabala, za což dostal trest ve hře. Má tak automaticky zastavenou činnost na jeden zápas, komise mu jej ale může zvýšit.

Se zápasem Liberec - Slavia ale bude mít disciplinárka mnohem více práce. Ve vypjatém souboji udělili rozhodčí celkem 147 trestných minut. Nejrušněji bylo v 48. minutě, kdy Jiří Doležal fauloval kolenem kapitána Tygrů Petra Nedvěda a následně podstoupil bitku s Andrejem Podkonickým.

Výsledkem byly tři tresty do konce utkání, dva z nich dostal útočník Slavie. A Liberec požaduje pro Doležala, který bude nejbližší zápas nuceně odpočívat, další trest.

Nedvěd zápas nedohrál a jeho zapojení do dalších utkání je nejisté. Nejproduktivnější hráč Tygrů v základní části podle klubového webu nemůže trénovat a jeho další start "je ve hvězdách".

Zákrok na Nedvěda byl úmyslný, míní v Liberci

"Myslíme si, že obě dosavadní utkání byla vedena fér, až do zákroku na Petra Nedvěda ve třetí třetině druhého zápasu. Tento zákrok byl sehrán úmyslně a cíleně ze strany hráčů Slavie, a ti za něj musejí nést odpovědnost. Budeme věřit a doufat, že tento okamžik nevyřadil Petra z dalších bojů v play off," uvedl v prohlášení generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Zároveň připustil, že zápas měl náboj na hřišti i v hledišti a podobný styl hokeje očekává i v dalším průběhu série, nicméně se plně ztotožňuje s tvrzením asistenta kouče Filipa Pešána na tiskové konferenci po utkání, jenž prohlásil, že hosté Nedvěda "likvidačně naháněli" a Doležalův faul byl pouze vyvrcholením jejich snažení. "Nešlo totiž o první pokus atakovat Petra Nedvěda v tomto utkání," připomněl Jech.

Liberečtí navíc zaslali komisi rozhodčích k prověření některá rozhodnutí sudích v obou úvodních kláních čtvrtfinálové série. "Za všechny jde především o rozhodnutí u páté branky Slavie v prvním utkání, o které si myslíme, že neměla být uznána," uvedl Jech, který se také omluvil za excesy fanoušků vůči hostujícímu týmu.

Pozadu ale nezůstala ani Slavia. Trenér Vladimír Růžička požaduje dodatečné tresty pro liberecké hráče, kteří faulovali Michala Vondrku a Tomáše Pospíšila.

"Nechci to nějak hrotit, ale určité věci se nám v nedělním zápase nelíbily. Hrajeme play off, jdeme nadoraz, nikomu nedáme nic zadarmo. Nedovolené zákroky je třeba trestat, proto mi vadí, že za faul na Pospíšila dostal Liberec jen dvě minuty, za zákrok na Vondrku rozhodčí nevylučovali. Přitom to bylo horší, než co se stalo Nedvědovi," uvedl Růžička pro hokej.cz.

Pražané upozornili i na provinění Nedvěda, který po faulu na svou osobu hodil z liberecké střídačky na slávistickou láhev s pitím. "Chceme, aby to bylo předmětem prošetření," řekl Růžička, který poukázal také na další předměty, jež diváci házeli na střídačku nebo například na obránce Jiřího Vašíčka na trestné lavici. Za to by mohla Liberci hrozit pokuta za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Reklama

Související témata: