Hlavní obsah

Mistrovské Pardubice zahájily play-off před svými fanoušky výhrou v nájezdech

Mnoho srdcí - jeden tým. Takový slogan provází úřadujícího hokejového mistra letošními boji play-off. Ve třetím čtvrtfinálovém utkání toto Pardubice opět potvrdily, porazily Zlín 2:1 po samostatných nájezdech a stanovily průběžný stav série na 3:0. Hosté jen stvrdili trudnou bilanci, prohráli patnáctý venkovní zápas v řadě ve vyřazovacích bojích. Čtvrté utkání je na programu v úterý.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zlínský brankář Tomáš Duba inkasuje branku v utkání s Pardubicemi. Z gólu svého spoluhráče Jana Starého se raduje Petr Koukal.

Článek

První domácí klání letošního play-off pojaly Pardubice slavnostně. Před zápasem vyvěsily pod strop arény mistrovskou vlajku z minulé sezóny. Akce se účastnil i Dominik Hašek, který v pardubickém dresu loni vybojoval titul šampiónů. Po dojemné chvilce z historie pěti mistrovských titulů se 10 057 fanoušků vrátilo zpět do reality čtvrtfinále.

A domácí se představili v plné zbroji, zlínský brankář Tomáš Duba si připsal v zahajovací dvacetiminutovce devatenáct zákroků, kapituloval ale jen jednou, a to v přesilové hře. V šesté minutě ho z pravého kruhu prostřelil Jan Starý.

Zlín si vypracoval jednu velkou šanci, ale Petr Holík nevyzrál na gólmana Martina Růžičku. Na druhé straně promarnil podobnou příležitost Lukáš Nahodil, nabídku zahodil.

Druhá třetina pro Zlín

Ve dvacáté sedmé minutě hráli hosté dvojnásobnou přesilovou hru. Na vstřelení gólu měli osmdesát sekund, ale neuspěli, vždy byl lepším gólman Růžička, kterého fanoušci několikrát vyvolávali.

Pardubický brankář v prostřední části přece jen musel přestat myslet na čisté konto, o něj ho připravil v předposlední minutě Michal Důras.

Pardubice tlačily, ale gól v této třetině nedaly. Litovat mohl především Daniel Rákos, který zaváhal dvakrát.

Láhve přistály na ledě

V padesáté minutě skončila dvouminutová početní výhoda pro pardubické hráče, ti mohli být jen rádi. Odehrané dvě minuty byly nejhorší v zápase, diváci se nestačili divit. Za půl minuty přišla další výhoda, na trestné lavici seděl Důras. Ale ani tato příležitost nepřinesla změnu skóre. Nakonec celá třetina nepřinesla žádnou přesnou trefu, na řadu přišlo prodloužení.

Po pěti minutách odešel na lavici hanby domácí Tomáš Zohorna a fanouškům se verdikt sudích nelíbil, na ledě přistály láhve. Těch bylo ještě více, když rozhodčí zaváhali s odpískáním více hráčů pro Zlín. Až po několika sekundách a mohutných urgencích domácích přerušili hru. Na trestnou nakonec odešel Důras, ale brankář Tomáš Duba odolal. Rozhodnout musely nájezdy. V nich si připsal šťastnou ruku domácí Martin Bartek.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas
Pardubice - Zlín 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Starý (Nakládal, Kaberle), 70. Bartek (samostatný nájezd) - 39. Důras (Köhler). Rozhodčí: Homola, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Vyuzití: 1:0. Diváci: 10 057. Stav série: 3:0.
M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Nahodil, Somík - Kůrka, Zohorna, Rákos - Radil, Pineault, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Malínský, Řezníček, Matějíček, Lučka - Balaštík, Leška, I. Rachůnek - Důras, T. Sýkora, Köhler - Finsterle, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice