Hlavní obsah

Vítkovice si daly dva vlastní góly a Budějovicím podlehly 1:3

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play off promarnili druhou výhodu domácího prostředí a po porážce 1:3 dovolili Českým Budějovicím vyrovnat stav série. Domácí prožili smolný večer, první dva góly si vstřelili sami a v závěru při drtivém tlaku si vylámali zuby na výborném Kovářovi v hostující brance. Jejich prohru v power play zpečetil Kašpařík. Série pokračuje v pátek pátým zápasem znovu v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Stav série mezi Vítkovicemi a Českými Budějovicemi je srovnaný.

Článek

Čtvrtá partie začala v jihočeském rytmu. Hosty dostal do pohody rychlý úvodní gól, který už po 83 sekundách kuriózním nahozením zpoza branky vstřelil Kolarz. Málek nepřikryl bližší tyč a levou nohou si puk srazil do vlastní sítě.

Budějovice panovaly výtečným bruslením, odolností v osobních soubojích a důrazem v předbrankovém prostoru. Pletka ve čtvrté minutě ze skrumáže málem zvýšil, puk však uvízl těsně před brankovou čárou. Na druhý gól měl nabito ve 12. minutě Mertl, ale po brejku dva na jednoho mu střela do odkryté branky nesedla.

Hosté domácím zle zatápěli v přesilovkách, které hráli jednoduše s častou střelbou na teč či dorážku. Květoň ve 24. minutě zazvonil na tyč, ale vzápětí hosté stihli využít desetisekundovou přesilu pět na tři. K Ostravanům se zase obrátilo štěstí zády, protože vyraženou Ptáčkovu ránu Malík rukavicí smolně o Málkovo rameno srazil opět do vlastní branky.

Domácím se ze sevření povedlo vymanit až v závěru druhé části, kdy se na delší čas usadili v útočném pásmu. Přišly i šance, ale bekhendem se zblízka neprosadil ani rutinér Ujčík.

Teprve v závěru utkání rozpoutaly Vítkovice mohutný nápor. Nastartoval je Klimek, který se v 51. minutě parádním průnikem probil hostující obranou a zavěsil pod břevno.

V závěrečné desetiminutovce domácí soupeři připravili peklo. Z drtivého tlaku vzešly obrovské možnosti Káni, Huny, Ujčíka a Klimka, ale Kovář doslova čaroval. Vítkovice nevyužily ani 35 sekund hry pět na tři, naopak při závěrečné power play ujel Kašpařík a zpečetil úspěch Jihočechů.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 51. Klimek (Trnka) - 2. Kolarz (Gulaš), 25. Ptáček, 60. Kašpařík (Šimánek, Podlešák). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 7354. Stav série: 2:2.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Punčochář, Voráček, Trnka, Rehák, Bartoň - Huna, Burger, Szturc - Ujčík, Húževka, Káňa - Pohl, Vrána, Klimek - Šedivý, Strapáč, J. Sýkora. Trenéři: Trličík a Moták.
České Budějovice: Jakub Kovář - Vykoukal, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, L. Květoň - Gulaš, Kašpařík, Pletka - Kuchejda (42. Burián), Mertl, R. Pšurný - Červený (50. Kuchejda), Langhammer, Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín