Hlavní obsah

Kladno i potřetí doma uspělo, zařídila to Kallova formace

Druhá kladenská formace Jakub Valský, Jaroslav Kalla a Vítězslav Bílek rozhodla o výhře nad hokejisty Mladé Boleslavi 4:3 v dalším důležitém souboji obou klubů o únik baráži. Všichni tři si připsali po třech kanadských bodech. Valský vstřelil dvě branky včetně vítězné a přidal jednu asistenci, Bílek zaznamenal gól a dvě přihrávky a Kalla tři asistence.

Článek

Kladno díky dnešnímu úspěchu sedm kol před koncem uniklo Mladé Boleslavi na rozdíl šesti bodů, když naplno bodovalo po výhrách nad Brnem a Spartou v celé sérii tří domácích zápasů za sebou.

Valský byl rád, že se v pravou chvíli v sezoně potkal s formou. "Na začátku se mi vůbec nedařilo, měl jsem pomalý rozjezd. U mě záleží hlavně na bruslení, nejsem typ hráče, který by prokličkoval celé hřiště," řekl novinářům Valský.

S Kallou a Bílkem hrál už v minulé sezoně, ale v tomto ročníku hledal místo v sestavě. Nakonec se usadil zpět v druhé formaci. "S Jardou i Víťou si rozumíme nejen na ledě, ale i mimo něj. Sedli jsme si spolu, a to je nejdůležitější," pochvaluje si Valský spolupráci ve formaci s tvořivým Kallou, který už v minulém utkání zaznamenal dvě branky a stejný počet asistencí a posbíral tak ve dvou zápasech sedm bodů.

Emoce vyvolala branka Kladna na 3:3, kterou vstřelil po 61 vteřinách závěrečné třetiny Vítězslav Bílek. Rukou si zpracoval Kallovu přihrávku a rozjetý překonal Marka Schwarze. Bílek měl o situaci jasno, že se neprovinil ani sevřením kotouče ani postavením v brankovišti.

"Jarda Kalla mi to tam chtěl dát, přiletělo to vzduchem, sklepnul jsem si puk a trefil jsem to se štěstím ještě ve vzduchu, ale byl to regulérní gól. Ani když šli rozhodčí na video, tak jsem nepochyboval," prohlásil Bílek a pochvaloval si formu jejich formace. "Doufám, že nám to vydrží i nadále."

Kladno se sice ujalo vedení, ale pak dvakrát prohrávalo. Mladá Boleslav nejdříve otočila stav na 2:1 ve vlastním oslabení, pak na 3:2 po dlouhé přesilovce. Domácí se ale v třetí třetině oklepali a získali důležité tři body. "Jsem rád, že se nám to podařilo otočit. Je těžké dotahovat zápasy. Je to o vůli, kterou jsme dneska měli větší než soupeř," dodal Bílek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice