Hlavní obsah

Gríger nadělil trenérovi k narozeninám dva góly znamenající obrat

Po restartu extraligy se pomalu, ale jistě rozjíždí. Útočník Bílých Tygrů Dávid Gríger si v prvním duelu po obnovení soutěže připsal asistenci, ve druhém gól a teď sestřelil Hradec Králové hned dvěma zásahy. Liberec porazil Mountfield 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor dvou gólů Dávid Gríger z Liberce.

Článek

Tříbodový dárek tak dostal kouč bílých šelem Patrik Augusta k dnešním 51. narozeninám.

„Určitě jsme u tím udělali radost, ale chceme vyhrávat každý zápas bez ohledu na to, jaký je den," usmál se Gríger. „Jsme velmi rádi, že jsme vyhráli a odčinili tak předchozí prohru s Třincem," připomněl středeční porážku s Oceláři 1:3.

Severočeši s Mountfieldem po první třetině prohrávali, už v jejím závěru mohl Gríger skórovat, jeho velkou šanci však skvělým zákrokem zneškodnil gólman hostů Marek Mazanec. Vše si slovenský reprezentant vynahradil hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky, kdy skóre otočil dvěma góly během dvou a půl minuty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor čtvrtého gólu Liberce Radan Lenc (vpravo) a jeho spoluhráč Michal Birner se radují.

„V první třetině jsme měl dvě šance, škoda, že jsem nedal. Díky bohu mi to tam padlo ve druhé, za což jsem velmi rád. Vedli jsme, což nám dodalo energii. Zvládli jsme to pak skvěle jako tým," zhodnotil 25letý Gríger.

Nejprve skóroval po krásné nahrávce svého dlouholetého souputníka Tomáše Rachůnka ve 23. minutě v přesilové hře. „Hrajeme spolu už pět let v jednom klubu. Je to velmi kvalitní hráč," chválil svého parťáka, se kterým hrál pět sezon za Karlovy Vary a pod Ještěd přišli před touto sezonou spolu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Liberce Michal Birner.

A zápas pak strhl na stranu Bílých Tygrů ve 25. minutě, kdy ho krásně vedle brankoviště našel Petr Jelínek a Gríger puk posunul do odkryté Mazancovy branky. Ve druhé třetině pak zvýšil na 3:1 Michal Birner a triumf pečetil v poslední třetině Radan Lenc, který předtím dlouho odpočíval na trestné lavici.

„Dostali jsme jen jeden gól, skvěle jsme to zvládli v obraně a dali jsme čtyři góly. Kvaky (Kváča) skvěle zachytal, párkrát jsme mu i pomohli. Můžu jen zopakovat, že jsme podali skvělý týmový výkon. Od toho se musíme odrazit a jít stejně do dalších zápasů," uzavřel Gríger.

Reklama

Související témata: