Hlavní obsah

Kouč Baďouček zůstává ve Varech, tým opouští šest hráčů

Trenér Václav Baďouček povede hokejisty Karlových Varů i v příští sezóně. S klubem podepsal roční smlouvu stejně jako jeho asistent Martin Pešout a trenér brankářů Pavel Kněžický. Tým, který vypadl v předkole play-off s pražskou Slavií, však opouští šest hráčů.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Karlových Varů Václav Baďouček

Článek

Obránci Petrimu Kokkovi, brankáři Lukáši Sáblíkovi a útočníkovi Petru Sailerovi vypršely smlouvy, vedení HC Energie se navíc rozhodlo uvolnit útočníky Milana Hluchého a Marka Melenovského a obránce Karola Slobodu.

"Jde o kvalitní zkušené, ale i finančně nákladné hráče. Protože budoucí dvě sezóny očekáváme velice náročné z hlediska finančního zabezpečení klubu a musíme maximálně omezit výdaje, dostanou přednost mladíci, které jsme si vychovali nebo vyskautovali," uvedl dnes na klubovém webu generální manažer Miroslav Vaněk.

Otazník visí nad dalším působením slovenského útočníka Františka Skladaného, kterému klub nabídl novou smlouvu. "Dali jsme mu čas do 31. března, aby se rozhodl, zda na ni přistoupí," uvedl Vaněk.

Trenér Baďouček převzal Karlovy Vary v lednu na devátém místě po odvolaném Antonínu Stavjaňovi, kterému předtím dělal asistenta. Při své premiéře v roli hlavního kouče dovedl mužstvo na desátou příčku v základní části. V předkole se Slavií prohráli Západočeši 2:3 na zápasy.

Reklama

Související témata: