Hlavní obsah

Liberec jsme mačkali, máme více sil, říká před bitvou o vše slávista Sklenář

PRAHA

Dostal Slavii do vedení, poté skóre i srovnal, stejně to nestačilo. Hokejový útočník Jakub Sklenář byl jediným slávistou, který dal gól v šestém čtvrtfinále s Libercem. Utkání po více než třech hodinách vyhráli hosté 3:2 po nájezdech. Domácí měli šanci a chtěli jít do postele s pocitem, že jsou v semifinále. Nestalo se. Ve středu je na programu ještě jedno klání, to rozhodující.

Článek

Vstřelil jste dva góly, ale má vám cenu gratulovat? K čemu, prohráli jsme.

Prohospodařili jste druhý mečbol, proč? Smolný zápas. Měli jsme spoustu šanci, ale nedali jsme góly. Potom přišly nájezdy, ty jsou už loterie.

Přitom vy jste na konci třetí třetiny mohl vstřelit hattrick, mohlo být hotovo, že? Byl to odražený puk, zapletlo se mi to mezi nohy, nedokázal jsem puk zkrotit a pořádně vystřelit.

Vedli jste v sérii 3:1 na zápasy, teď je stav 3:3, v čem se Liberec zlepšil? Nevím, asi měl více štěstí. Dneska jsme na ně od druhé třetiny vlítli, mačkali je, ale nedali jsme góly. V prodloužení jsme mohli využít přesilovku, ale nic, škoda.

Mohlo vás rozhodit i to, že nechytá Pinc, ale Vošvrda, který je podstatně vyšší? Určitě. Všechno se od něj odráží, asi chytá líp, ale my ty naše někdy stoprocentní šance neproměníme.

Máte smůlu, je to křeč? Nevím, musíme chodit více do branky. Chybí nám lehkost, přihrávka, co nám vycházelo doma, to teď trošku chybí, doufám, že to v sedmém zápase potvrdíme a góly nějaké dáme.

Nemáte strach ze sedmého utkání? Myslím, že ne. My se nemáme na co šetřit. Tyhle zápasy umíme, doufám, že to potvrdíme.

Je pro vás výhoda, že jste rozhodující zápas už v této sezóně zvládli, to šlo o předkolo s Vary... Výhoda? My jsme sérii chtěli vyhrát už v Liberci, ale to se nepovedlo, nezbývá nic jiného než to ubojovat v sedmém utkání.

Máte síly? Myslím, že jsme na tom dobře. Liberec jsme dneska mačkali, ten na tom bude ještě hůř, takže doufáme, že na ně vlítneme a budeme na tom lépe.

Ale Liberec hraje doma, má výhodu, ne? To je výhoda, ale my nemáme co ztratit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice