Hlavní obsah

Vopat v Litvínově končí a vrací se za rodinou do zámoří

Skončit s aktivním hokejem a věnovat se rodině, která žije v zámoří. To jsou nejbližší plány kapitána litvínovských hokejistů Romana Vopata. „Na 99,99 procent se s Litvínovem loučím z rodinných důvodů. Děti vyrůstají a neviděl jsem je skoro rok. Teď jim to chci vynahradit,“ vysvětluje svoje rozhodnutí zkušený útočník.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kapitán Litvínova Roman Vopat v diskusi s rozhodčími

Článek

Vopat patřil v play off k lídrům Litvínova, který trápil ve čtvrtfinále favorizovaný Třinec.  „Věděli jsme, že tak kvalitní tým herně asi nepřetlačíme, ale bojovností jsme je doma dvakrát porazili a byly to cenné skalpy. Kdybychom ale lépe zvládli druhý zápas v Třinci, mohla se série ubírat jiným a pro nás příznivějším směrem,“ rozebíral útočník čtvrtfinálové bitvy.

A vrátil se ještě k celému průběhu sezóny. „Všichni nás odepisovali, protože se nám nedařilo. Došlo ke změně trenéra, což přineslo nový impuls. Naskočil nový gólman Volke. A začali jsme hrát lepší hokej, což mělo za následek i pozitivní ohlas litvínovských diváků. Fanoušci byli fantastičtí. Dokázali to i v posledním zápase s Třincem. Doufám, že jsme je nezklamali,“ líčil Vopat.

Jak vnímá vyřazení? „Původní zklamání bylo velké. Ale na druhou stranu, kdo by v lednu řekl, že zdoláme v předkole Plzeň a budeme hrát ve čtvrtfinále s Třincem po čtyřech zápasech 2:2 v sérii? To jsme dokázali, i když z toho nebyl postup. Z přemíry snahy vyplynuly chyby. A v celkovém důsledku jsme jich udělali více, než soupeř, který nás za to potrestal,“ ohlédl se forvard.

I když podle svého vyjádření v Litvínově nejspíš dál působit nebude, není mu osud klubu lhostejný. „ Je potřeba na letošní sezónu navázat. Přál bych Litvínovu, aby preferoval hru, jakou jsme předváděli poslední dva nebo tři měsíce. A kdo po mě převezme kapitánskou pásku, to je věc trenérů, kabiny a vedení. Velkolepou rozlučku, jako měli Šlégr s Reichlem, nechystám,“ dodal Vopat.

Reklama

Související témata: