Hlavní obsah

Kladno vyhrálo na Spartě 4:1 a odskočilo Mladé Boleslavi o šest bodů

PRAHA

Druhou polovinu celkové porce 12 zápasů načala v pátek čtveřice týmů bojujících ve skupině o udržení v hokejové extralize. Zatímco pražská Sparta a Kometa Brno již dohrávají skupinu pouze z nutnosti, poslední Mladou Boleslav dělí nyní od předposledního Kladna už šest bodů. Rozhodla o tom výhra Kladna na ledě Sparty 4:1, zatímco Mladá Boleslav prohrála v Brně 2:3.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ondřej Kratěna ze Sparty mezi hráči Kladna Jaroslavem Kallou (vlevo) a Kuchlerem

Článek

Brněnská Kometa má na domácím ledě ve skupině o udržení stoprocentní úspěšnost a potvrdila to i v pátek proti Mladé Boleslavi. Dvakrát přitom museli domácí dohánět náskok soupeře, který zařídil dvěma gólovými zásahy Lukáš Pabiška. Balej ale v 46. minutě vyrovnal a vítěznou trefu Brna zařídil devět minut před koncem obránce Mojžíš trefou v přesilové hře.

Výborný odehrál zápas číslo 600 za Spartu

Zápas Sparty s Kladnem oživil start kapitána Pražanů Davida Výborného, jenž nastoupil k šestistému utkání ve sparťanském dresu. Stalo se tak po více než 20 letech jeho bohaté kariéry; první start za slavný klub si šestatřicetiletý útočník připsal na začátku března 1991 proti Olomouci, když mu bylo šestnáct.

Velké oslavy se ale od svých spoluhráčů nedočkal. Už ve čtvrté minutě překonal náhradního gólmana Novotného hostující Bicek a poté se dvakrát po sobě trefil Smoleňák půjčený do Kladna právě ze Sparty. Jediný čestný gól domácích zařídil ve třetí třetině junior Karpov, hosté nakonec vyhráli 4:1.

Zápasy ve skupině o udržení
Brno - Mladá Boleslav 3:2on-line
Branky: 39. Hubáček, 46. Balej, 51. Mojžíš - 32. a 40. Pabiška.
Sparta - Kladno 1:4on-line
Branky: 50. Karpov - 11. a 31. Smoleňák, 4. Bicek, 56. Knotek.

Reklama