Hlavní obsah

Pardubice neřeší konec série a naopak věří, že z nich spadne tlak

OSTRAVA

Oslnivá série výher pardubických hokejistů v play off je u konce. Obhájci titulu klopýtli po šestnácti vítězstvích v řadě. Jejich tažení učinily přítrž Vítkovice, které v úvodním utkání semifinálové série vyhrály v domácím prostředí 4:0.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Pardubic

Článek

Východočeši do semifinále nevykročili šťastně. Skončila dlouhá série výher, která však hráčům začínala trochu i svazovat ruce. "Bylo to furt po každém zápase, pořád se to omílalo. Teď už to nemusíme nést dále. Snad trochu ustane ten tlak," řekl pardubický útočník Jan Kolář.

Mistři si v opakování loňského finále vylámali zuby na vítkovickém gólmanovi Málkovi. Dvě třetiny byla větší aktivita na pardubických hokejkách, ale gólový efekt nepřišel.

"Dneska je podržel gólman hned v první třetině, a to asi rozhodlo. V první třetině jsme měli dobré příležitosti, abychom ten vývoj otočili na naši stranu. Mohlo se to vyvíjet příznivěji, ale nedokázali jsme proměnit šance a dostat se pak aspoň na kontakt," podotkl útočník Radovan Somík.

Promarněné šance si vyčítal hlavně agilní Kolář, jehož formace byla na ostravském ledě asi nejvíce vidět. Kolář na Málka nevyzrál ze sólového nájezdu ani několika střelami z dobrých pozic.

"Měl jsem tam dobré příležitosti. Jednou jsem to trefil těsně vedle tyčky, tam by nedosáhl. Těžko říct, jestli u toho sóla jsem to mohl dostat více k tyčce. Chtěl jsem Málkovi naznačit, že to zakončím na bekhend, ale on zůstal stát," řekl Kolář.

Těžkou hlavu si z Málka ale prý nedělá. Ani z neúspěšných dřívějších vzájemných soubojů v play off. "Neřeším to. Minulostí se nezabývám, nepřemýšlím, jaký gólman je v brance," opáčil Kolář.

Navzdory prohře má z utkání i kladné poznatky. "Ukázalo se, že na ně máme. Musíme ale vstřelit dříve nějakou branku, můžeme je porazit," tvrdil Kolář.

"Oni hráli celoplošný nátlakový hokej, ale v úvodu zápasu jsme se přes to dokázali prosadit. Měli jsme šance, ale ztroskotali jsme na Málkovi. Ten byl velkou oporou," podotkl Somík.

Slovenský útočník ani neočekával, že by si Pardubice s ostravským celkem podobně jako před rokem hladce poradily. "Nečekali jsme, že by to bylo ve čtyřech zápasech. Jdeme dále, další zápasy jsou před námi," řekl Somík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice