Hlavní obsah

Chvílemi nás točili jak na kolotoči, přiznával pardubický kapitán Koukal

Pod vedením Petra Koukala se z pardubické kabiny na vítkovickém stadiónu ozýval vítězný pokřik. „Úleva to je po každém zápase v play-off. Tohle bylo ještě komornější,“ usmíval se kapitán Východočechů. Jeho tým dokázal srovnat semifinálovou sérii, na stadión v Pardubicích se oba týmy v boji o finále přesouvají za stavu 1:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový útočník Pardubic Petr Koukal se raduje se spoluhráčem.

Článek

Dílčí cíl jste tedy splnili?

Chtěli jsme se zvednout a víc nabudit než v sobotu, kdy jsme hráli dobře, ale nevyhráli. První třetina se nám dneska nepovedla, byla přímo hrozná. V sobotu jsme je točili a vyhráli oni, teď točili nás, chvílemi to bylo jak na kolotoči, ale Růža v brance nás podržel, a vyhráli jsme my.

Vítkovice v závěru stáhly na rozdíl jediné branky a těsně před koncem jste musel na buly před vaším gólmanem. To už jste věřil, že vítězství nepustíte?

To zbývala snad vteřina, bylo jasné, že zkusí střílet, ale to už snad ani nešlo dát gól. Zbytečně jsme si to zkomplikovali, když zbývalo půl minuty do konce, mohl jsem dát dva góly do prázdné, ale to neumím…

Bylo klíčové ubránění dlouhé přesilovky tří proti pěti?

Byli jsme tam dlouho, už jsem ani nemohl. Ale zabránili jsme tomu, co chtěli sehrát, a se štěstím jsme to ubránili, i když tam Malík vyslal pár slušných švestek. Pár jich šlo mimo, tu klíčovou Růža dokázal zastavit.

Jak se vám hraje na Burgrovu formaci?

Když nás točili nejvíc, tak tam zrovna nebyli, ale já se snažím neřešit, proti komu jsem nasazovaní. Oni jsou zkušení, ale my také máme něco odehráno.

Už se těšíte na užší domácí kluziště?

Bude to jiný hokej, ve větším tempu, víc zápas play-off. Tady ve Vítkovicích je to hřiště tak velké, že dohrát každý souboj stojí hrozně sil. Oni také dohrávají souboje, jen když je hráč opravdu blízko. Takže se těším domů do Pardubic.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice