Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:4 PPLiberec díky Hanouskovi vyhrál prodloužení v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Pláněk 1 : 0
33. Lenc 1 : 1
35. Stránský 2 : 1
36. Rosandič 2 : 2
38. Lenc 2 : 3
46. Lunter 3 : 3
64. Hanousek 3 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Liberce zvítězili v duelu 18. extraligového kola na ledě Mladé Boleslavi 4:3 v prodloužení. Domácí dvakrát vedli, ale sami pak ve třetím dějství zachraňovali alespoň bod. O výhře Bílých Tygrů nakonec rozhodl v čase 63:08 obránce Tomáš Hanousek. Středočeši prohráli podruhé za sebou.

Článek

"Bylo to vyrovnané utkání; derby se vším všudy. Nakonec jsme byli v prodloužení šťastnější my a jsme moc rádi za dva body," uvedl kouč vítězů Patrik Augusta.

První šanci zápasu měl finský útočník ve službách domácích Jääskaläinen, když během úvodní přesilovky napálil horní tyčku hostující branky. Mladá Boleslav šla do vedení v 17. minutě, když se ranou od modré čáry trefil po vyhraném buly v útočné třetině obránce Pláněk.

"Boleslav měla dobrý úvod zápasu, bylo dobře, že jsme prohrávali jenom o gól. Potom jsme měli šanci ještě se zápasem něco udělat, a to se nám povedlo," podotkl hostující útočník Radan Lenc.

Ve druhé třetině bylo pořádně rušno přesně v její polovině. Na jedné straně se řítil na Růžičku liberecký Knot, ale domácí brankář obstál, stejně dobře si vedl při okamžitém protiútoku na druhé straně Kváča proti Flynnovi. Další Knotova akce už ale gólem skončila - jeho nahození od modré čáry totiž Růžička odrazil jen k bývalému hráči mladoboleslavského celku Lencovi, který neměl problém z dorážky srovnat na 1:1.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen něco málo přes dvě minuty. Pak Bílí Tygři nedokázali vyhodit puk z pásma, ten se dostal do slotu k volnému Stránskému, který jej mezi betony brankáře Kváči poslal do branky. Hned za 80 sekund ale Rosandič srovnal a po dalších 69 vteřinách poslal Liberec poprvé v zápase do vedení svým druhým dnešním gólem Lenc.

Mladá Boleslav vrátila remízový stav na ukazatel skóre po téměř šesti minutách třetího dějství zásluhou přesné trefy Luntera. Do konce základní hrací doby už gól nepadl. Následné prodloužení rozhodl v signalizované početní výhodě Hanousek, i když se domácí hodně zlobili na rozhodčí kvůli domnělému ataku na brankáře Růžičku.

"Emotivní závěr, derby prostě mělo náboj. Jenom škoda, že u toho nemohli být diváci. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, proto si myslím, že jsme dneska dva body ztratili. S Radanem Lencem ještě ty dva jeho góly probereme večer po telefonu... První a druhý gól jdou jasně za mnou, tam jsem tým moc nepodržel, proto musím týmu poděkovat, že jsme vybojovali alespoň bod," prohlásil gólman poražených Jan Růžička.

"První třetina byla vyrovnaná a my jsme šli do vedení po krásné akci. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil, tam jsme tahali za kratší konec. Ve třetí třetině jsme už byli lepší my a zaslouženě jsme vyrovnali. I v prodloužení jsme byli lepší, ale štěstí se nakonec přiklonilo k Liberci," uvedl domácí kouč Pavel Patera.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Pláněk (J. Strnad, Bičevskis), 35. J. Stránský (Bičevskis), 46. Lunter (D. Šťastný, R. Zohorna) - 33. Lenc (Knot, Bulíř), 36. Rosandič (J. Vlach), 38. Lenc (Bulíř, J. Vlach), 64. Hanousek (Birner, Gríger). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:2, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
J. Růžička - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Klikorka - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Alderson, Cienciala, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Kváča - Šmíd, Knot, Rosandič, T. Hanousek, Derner, Štibingr - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - Zachar, P. Jelínek, A. Musil - J. Šír, A. Najman, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: