Hlavní obsah

Kometa pouští na hostování do Olomouce dva útočníky. Včetně extraligového šampiona

Praha

Zatímco hokejová Kometa má momentálně v útoku přetlak, seznam nemocných a zraněných hráčů Olomouce se neustále rozšiřuje. A tak se v pondělí oba kluby dohodly, že z Brna zamíří na měsíční hostování do hanáckého klubu forvardi Jakub Valský a Silvester Kusko. Oba by měli být k dispozici již pro úterní extraligový zápas proti vedoucí Plzni.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Jakub Valský míří z Brna na měsíční hostování do Olomouce.

Článek

Na marodce Kohoutů se aktuálně nachází hned desítka hráčů - David Ostřížek (zranění v horní části těla), Lukáš Klimek (zranění v horní části těla), Petr Strapáč (zranění v dolní části těla), Jakub Navrátil (zranění v horní části těla), Matúš Hlaváč (nemoc), Petr Kolouch (nemoc), Tomáš Valenta (nemoc), Tobiáš Handl (zranění v dolní části těla), Tomáš Gřeš (nemoc) a Matěj Kořenek (nemoc)!

„Situace je opravdu mimořádná, podobně širokou marodku v kádru snad nepamatuji. V posledních hodinách jsme intenzivně jednali o posilách a jsem rád, že jsme se s Kometou dohodli na výpomoci dvou hráčů. Vzhledem k dlouhodobým zraněním některých hráčů zároveň nevylučuji další doplnění týmu," prohlásil pro oficiální stránky Olomouce její generální manažer Erik Fürst.

Dvaatřicetiletý Valský, který před čtyřmi lety získal s Libercem mistrovský titul, odehrál v této sezoně za Kometu jen čtyři utkání, v nichž vstřelil gól a přidal asistenci. Olomouc bude v tuzemské nejvyšší soutěž už jeho pátým klubem, kromě Bílých Tygrů a Brna oblékal dres Kladna a Mladé Boleslavi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Silvester Kusko z Brna poté, co Kometa obdržela jednu z branek v Mladé Boleslavi.

O sedm let mladší slovenský útočník s kanadským pasem Kusko v extralize dosud nastupoval jen za Kometu. V aktuálním ročníku ve třech duelech dosud nebodoval.

Olomouc prohrála už pětkrát za sebou, po osmi odehraných zápasech ji v tabulce patří se ziskem šesti bodů jedenáctá pozice.

Reklama

Související témata: