Hlavní obsah

Hokejový útočník Vondrka odchází ze Slavie do Oulu

OULU

Hokejový útočník Michal Vondrka odchází ze Slavie do finského Kärpätu Oulu. Ofenzivní lídr Pražanů v uplynulé sezoně, který je v přípravě českého národního před mistrovstvím světa na Slovensku, už uzavřel v novém působišti smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky finského klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Vondrka opouští Slavii.

Článek

"Je to talentovaný všestranný hráč s dobrým bruslením, který se hodí do koncepce našeho týmu," řekl serveru sportovní manažer Oulu Harri Aho. Osmadvacetiletý Vondrka se vydá na první zahraniční angažmá. Odchovanec českobudějovického hokeje, jehož v roce 2001 draftovalo Buffalo, působil v dresu Slavie od roku 2003.

"Ve Slavii jsem už dlouho a někam do zahraničí jsem už chtěl odejít," řekl Vondrka novinářům na reprezentačním srazu v Praze. Věří, že styl hokeje ve finské lize by mu mohl sedět. "Dlouho jsem o tom přemýšlel a doufám, že mi to vyhovovat bude. Je to rychlé a vyblázněné, tak uvidíme," dodal Vondrka.

V této sezoně si připsal v základní části v 52 zápasech 35 bodů za 14 branek a 21 asistencí. V 19 duelech play off měl na kontě 15 bodů za čtyři trefy a 11 přihrávek. Celkem v extralize zaznamenal v 564 utkáních 208 bodů za 89 gólů a 119 asistencí.

Oulu tradičně sází na Čechy

Oulu tradičně sází na české akvizice. Na titulech v letech 2004, 2005, 2007 a 2008 se podíleli Tenkrát, Vladimír Machulda, Martin Štěpánek, Viktor Ujčík, Michal Broš a Ondřej Kratěna. V uplynulé sezoně se v Kärpätu objevilo dokonce šest českých hráčů, pomohli sice zachránit postup do play off, ale Oulu vypadlo už v předkole.

Vondrka se v příštím ročníku určitě potká v mužstvu s útočníkem Ivanem Humlem a obráncem Janem Snopkem, kteří s Kärpätem prodloužili kontrakty do konce příští sezony. Do Oulu přišli oba před koncem přestupního termínu v lednu, Huml z Komety Brno a Snopek z Českých Budějovic.

V Oulu naopak nebude pokračovat útočník Pavel Rosa, který se už v lednu upsal od nadcházející sezony švýcarskému Fribourgu. Své další angažmá budou po skončení smlouvy řešit útočníci Petr Tenkrát a Kamil Kreps i obránce Vladimír Sičák, který by rád zamířil do KHL.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec