Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 7:5Plzeň přestřílela i díky Přikrylovu hattricku Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Přikryl 1 : 0
18. Čerešňák 2 : 0
23. Kantner 3 : 0
26. Straka 4 : 0
30. Gulaš 5 : 0
39. Karafiát 5 : 1
39. Přikryl 6 : 1
40. Vopelka 6 : 2
45. Novotný 6 : 3
46. Přikryl 7 : 3
49. Poletín 7 : 4
55. Herman 7 : 5
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 24. kole extraligy Zlín 7:5 a připsali si sedmou výhru z osmi domácích utkání. Západočeši v divoké přestřelce sice vedli v 39. minutě 6:0, hosté však odkázali ještě do druhé přestávky dvakrát skórovat a ve třetí třetině stáhli plzeňské vedení dokonce jen na dva góly. V barvách Indiánů se blýskl premiérovým hattrickem devatenáctiletý Filip Přikryl a tři asistence si připsal Jaroslav Kracík.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zlínského brankáře Libora Kašíka prověřil utkání 24. kola hokejové Tipsport extraligy plzeňský útočník Luboš Rob.

Článek

V dresu Beranů si odbyl premiéru útočník Lukáš Vopelka, který přišel do Zlína po působení v Košicích na měsíční zkoušku, a uvedl se gólem a asistencí.

Domácí i bez zraněných klíčových útočníků Tomáše Mertla, Pavla Musila a Petra Kodýtka začali aktivněji. Kracík ještě po objetí branky pálil vedle, za chvíli Pour z levého kruhu trefil tyčku a v osmé minutě už se po Robově ideální přihrávce od levého mantinelu trefil zblízka Přikryl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Šlahař ze Zlína, autor prvního gólu Filip Přikryl z Plzně a brankář Zlína Libor Kašík.

Vzápětí zlikvidoval Kantnerovu šanci Kašík. Zlínský gólman poté svůj tým podržel také během dvou oslabení a hosté poprvé zahrozili Poletínovou dorážkou. Necelé tři minuty před první pauzou však po Gulašově ideální přihrávce zvýšil střelou do odkryté branky Čerešňák na 2:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Peter Čerešňák z Plzně slaví svoji trefu v utkání proti Zlínu.

Na začátku prostřední části připravil Honejsek příležitost Šlahařovi, ale gólman Frodl Indiány podržel a v 23. minutě Kantner z přečíslení přidal třetí gól. Hosté nestíhali bránit dobře kombinujícího soupeře a o tři minuty později Straka dorážkou Budíkovy střely vyhnal Kašíka na střídačku.

V polovině utkání navíc potrestal Suhradovo vyloučení přesnou trefou nad Hufův pravý beton Gulaš a následně Přikryl při akci dvou na jednoho pálil do horní tyče.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf.

Berani mohli odpovědět při Kantnerově trestu, nekrytý Köhler však na brankovišti neuspěl a v 39. minutě se po individuálním průniku prosadil Přikryl. O 35 vteřin později dokázal přesným švihem překonat Frodla Karafiát a krátce před druhou sirénou snížil po Kaňákově zaváhání Vopelka na 2:6.

Zlínské probuzení potvrdil v 45. minutě Novotný, který během početní výhody skóroval bombou tečovanou bránícím Kvasničkou. Pouhých 45 vteřin nato však při přečíslení dva na jednoho využil bekhendovým zakončením Malátovu nabídku Přikryl a dovršil hattrick. Divoký průběh pokračoval, když Čerešňákovo vyloučení potrestal dorážkou na 4:7 Poletín.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Daniel Gazda ze Zlína a Milan Gulaš z Plzně.

Hosté poté sice promarnili minutovou přesilovku pět na tři, ale v 55. minutě vrátil Karafiátovu střelu do sítě Herman a snížil na 5:7. Další zdramatizování výsledku už domácí nepřipustili a Berani nesáhli ani ke hře bez brankáře.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín 7:5 (2:0, 4:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. F. Přikryl (Rob), 18. Čerešňák (Gulaš, Kracík), 23. Kantner (Kracík), 26. P. Straka (Budík, Kracík), 30. Gulaš (Kantner, F. Suchý), 39. F. Přikryl, 46. F. Přikryl (Malát) - 39. Karafiát (Honejsek, Ferenc), 40. Vopelka (Kubiš), 45. M. Novotný (Suhrada, Herman), 49. Poletín (Suhrada, Vopelka), 55. Herman (Karafiát). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Komárek, Kis. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:2. Bez diváků.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, Vráblík, Budík - Gulaš, Kracík, F. Suchý - Eberle, Stach, P. Straka - Rob, Kantner, Pour - F. Přikryl, Malát. Trenér: Čihák.
Zlín: Kašík (27. Huf) - Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Suhrada, Gazda, Žižka, Dluhoš - Karafiát, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Vopelka, P. Sedláček, Kubiš - J. Ondráček, Poletín, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín