Hlavní obsah

Letní srpen oživí hokejové derby. Slavia vyzve v ráji rivala ze Sparty

PRAHA

Kdo zažije ráj v Edenu? Jen jeden. Od 17:30 vypukne v pátek hokejové derby, Slavia hostí Spartu. Už v srpnu fanoušci zažijí souboj, který nikdy nenudí. Oba týmy se střetnou v rámci European Trophy. Slávisté ze tří zápasů evropského poháru dvakrát prohráli, sparťané při stejném počtu pokaždé padli.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Kůrka v dresu Slavie

Článek

Srpnové derby bude navíc opepřeno přeběhlíkem Tomášem Kůrkou, který před minulou sezónu opustil Slavii a zavítal do Sparty. Nyní je ale po roce zpět a sám přiznal, že odchod nebyl správnou volbou.

„Už vím, že to byla chyba. Neměl jsem to dělat. V této organizaci mi zkrátka bylo dobře a mám pocit, že jsem si toho nevážil. Tahle sezóna mi proto dala lehce za vyučenou. Hokejový Bůh mě potrestal za něco, co jsem celou dobu dělal,“ kál se útočník po podepsání zpátečního lístku.

Sparta odehrála v letní přípravě celkem šest zápasů, jen jednou vyhrála, když 1:0 porazila Mladou Boleslav gólem z poslední minuty. Celkové její skóre není radostné, osm gólů vstřelila, šestnáctkrát inkasovala.

Jaroslav Hlinka ze Sparty (vlevo) ujíždí Juraji Štefankovi ze Slavie. Vpravo přihlíží brankář Robert Slipčenko.foto: ČTK/Michal Kamaryt

„Bojovnost a nasazení jsou pro mne zatím dobrou devizou, na které bychom chtěli stavět. Zlepšit musíme střelbu a její úspěšné zakončení,“ řekl pro sparťanské klubové stránky asistent trenéra Richard Žemlička.

Slavia má za sebou čtyři utkání, v nich si drží poloviční úspěšnost. Co se týče skóre, dosahuje také negativní bilance - 9:11.

V uplynulé extraligové sezóně Slavia se Spartou změřila síly čtyřikrát. Oba týmy dosáhly na tříbodové výhry v domácím prostředí.

Reklama

Související témata: