Hlavní obsah

Litvínovský kouč Kýhos si přípravu zatím pochvaluje

Bez velkého halasu a rozruchu se hokejisté Litvínova připravují na novou extraligovou sezónu. Stihli už turné ve Švýcarsku a jinak měří síly s tuzemskými soupeři. „Kluci pracují dobře, snad jim odhodlání vydrží,“ říká trenér Vladimír Kýhos v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Kýhos

Článek

Jak hodnotíte přípravný zápas s Mladou Boleslaví? Na hráčích byla znát únava z náročného programu z poslední doby. Po turnaji ve Švýcarsku jsme hned hráli v Chomutově a vzápětí s Boleslaví. Na odpočinek jsme moc času neměli, protože jsme normálně dál trénovali. A že padlo málo gólů? Asi dobře chytali brankáři na obou stranách, čímž bych chtěl ocenit našeho gólmana Volkeho. Zvládli jsme i samostatné nájezdy, při nichž rozhodl junior Smolka. Chceme, aby se zapracoval a poznal dospělý hokej. Máme i další hráče v širším kádru, třeba Kafan, Rindoš a Zavřel hráli ve čtvrtek za prvoligové Litoměřice.

Co říkáte na přístup hráčů k přípravě? Všechno probíhá v pořádku. Do ligy zbývá ještě dlouhá doba a věřím, že se stejným zaujetím z přípravy půjdeme i do bojů o body.

Jak to vypadá s Michalem Trávníčkem? Bohužel má pořád zdravotní problémy a běhá po nemocnicích. Volal mi, že dostal dvojitá antibiotika, takže to není nic veselého.

A největší současná litvínovská hráčská ikona Martin Ručinský? S námi trénuje, k tomu chodí na rezonance. Chtěl by hrát nějaký zápas, ale snad ho čeká ještě vyšetření v Americe. Uvidíme, kdy se zapojí naplno.

V kádru máte nové slovenské posily Martina Hujsu a Jána Brejčáka. Jak se vám jeví? Zatím výborně. Líbí se mi, že si Hujsa sednul v útoku s Martinem Frolíkem. Loni nastupovali proti sobě ve slovenské extralize za Bratislavu a Košice a nyní z nich jsou kvalitní spoluhráči. Obránci Brejčákovi je teprve dvacet. Musí si zvyknout na český hokej, který je trochu odlišný od toho, co poznal jako mladík na Slovensku.

Reklama

Související témata: