Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 1:5Hokejisté Plzně si v Hradci Králové připsali pátou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Gulaš 0 : 1
8. Čerešňák 0 : 2
11. Budík 0 : 3
11. Hronek 1 : 3
23. Suchý 1 : 4
34. Budík 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 25. kole extraligy Hradec Králové 5:1 a připsali si pátou výhru v řadě. Dvěma góly se na úspěchu Západočechů na ledě Mountfieldu podílel obránce Vojtěch Budík. Plzeň je v tabulce druhá, bodově se ale dotáhla na vedoucí Třinec. Hradec Králové je šestý.

Foto: David Taneček, ČTK

Milan Gulaš z Plzně oslavuje gól proti Hradci Králové.

Článek

Zápas začal pro domácí nemilou událostí. Hned ve 22. vteřině se totiž prosadil nejproduktivnější hráč ligy Gulaš. Plzeňský kapitán přešel trochu se štěstím přes beka Zámorského, ale následné zakončení už bylo nekompromisní a precizní. Šéf týmu tak odstartoval plzeňskou jízdu, během níž Škoda prakticky rozhodla o vítězství v utkání.

V 11. minutě hosté vedli už 3:0. Po Gulašovi skórovali dva obránci. Oba navíc velmi efektně. Nejprve Čerešňák využil Růžičkovy laxnosti při bránění a poté kličkou obelstil gólmana Mazance. Ještě větší parádu předved Budík. Prohodil si puk mezi Zámorským a Nedomlelem a poté trefil horní roh.

Foto: David Taneček, ČTK

Peter Čerešňák (uprostřed) z Plzně střílí gól. Vpravo je brankář Hradce Králové Marek Mazanec a jeho spoluhráč Vladimír Růžička mladší.

Škoda jasně ukazovala, proč je na špici tabulky. Mountfield nestačil. Vlastně mu ani příliš nepomohl gól beka Hronka. Nejlepší hráč Východočechů snížil pouhých čtrnáct sekund po Budíkově zásahu.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Plzně oslavují gól proti Hradci Králové.

Hradečtí totiž další šance nevyužili, do hry se mohli vrátit především ve 22. minutě, jenže Kelly Klíma zblízka nepřekonal Frodla, plzeňský brankář udržel dvougólové vedení.

To navíc jeho spoluhráči během druhé třetiny ještě navýšili. Hned minutu po Klímově možnosti proměnil Suchý skvělou Gulašovu nahrávku. Plzeňská hvězda naznačila přihrávku doprava, puk poslala na druhou stranu a Suchý si připsal devátý gól v sezoně. Další ránu zasadil Mountfieldu svým druhým zásahem Budík, který využil skvělý Strakův pas. Plzeňský útočník šikovně ošálil jinak znovu výborného Hronka.

Ve třetí třetině Plzeň držela domácí na distanc a v klidu kontrolovala průběh zápasu a připsali si další výhru. Domácí si naopak připsali pátou porážku v posledních šesti utkáních.

25. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Hronek (Perret) - 1. Gulaš (Kaňák), 8. Čerešňák (P. Straka, Eberle), 11. Budík (Kracík), 23. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 34. Budík (P. Straka). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 6:5, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Jank, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Jergl - J. Sklenář, V. Růžička ml., Orsava - Perret, Kevin Klíma, Lev - Pilař, Koukal, Kelly Klíma. Trenér: V. Růžička st.
Plzeň: Frodl - Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička - Suchý, Kracík, Gulaš - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Pour, Rob, Kantner - Stach. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: