Hlavní obsah

Velezkušená posila pro nováčka! Motoru pomůže dvojnásobný mistr extraligy

Tuzemskou nejvyšší soutěž hrál nepřetržitě posledních devatenáct sezon, nejprve za Plzeň a posledních deset let za Třinec, s nímž slavil dva mistrovské tituly. V kádru Ocelářů pro aktuální ročník už ale pro Martina Adamského nebylo místo, a tak si zkušený devětatřicetiletý útočník plácl s prvoligovým Havířovem. Nyní se ale chystá Adamského návrat do extraligy, když formou střídavých startů pomůže nováčkovi z Českých Budějovic.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Adamský ještě v dresu Třince.

Článek

Jihočeši se v extraligové tabulce nacházejí na posledním místě, z posledních čtyřech zápasů vytěžili jen jediný bod a mladému kádru by se moc hodil zkušený hráč.

A to Adamský přesně splňuje. V nejvyšší soutěži odehrál 932 zápasů a zaznamenal 222 gólů a 190 asistencí. Kromě dvou titulů s Třincem (2011 a 2019) má s Oceláři i dvě stříbra. Křídelní útočník má na svém kontě i 15 zápasů za český národní tým.

Adamský, který v aktuální sezoně má v Havířově bilanci dvou branek a čtyř přihrávek v 10 duelech, by mohl za České Budějovice premiérově nastoupit už v úterý, kdy se Motor představí na ledě Hradce Králové.

Reklama