Hlavní obsah

Brno - Pardubice 0:3Bezmocná Kometa vyhořela a potřetí v řadě padla, výhru slaví Dynamo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Kusý 0 : 1
40. Paulovič 0 : 2
56. Nakládal 0 : 3
Záznam online reportáže

škv, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Pardubic zvítězili v předehrávce 26. kola extraligy v Brně 3:0 a po dvou porážkách se mohli radovat z tříbodového zisku. Kometu zdolali podruhé v sezoně. O jejich výhře rozhodly ve druhé třetině góly Denise Kusého a Juraje Mikuše, čtyři minuty před koncem zápasu pojistil vítězství Jakub Nakládal. Brankář Daniel Vladař ve svém čtvrtém utkání v dresu Dynama vychytal první čisté konto.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor gólu Denis Kusý z Pardubic (vlevo) a Anthony Camara z Pardubic se radují.

Článek
Fotogalerie

Naopak Brnu se v posledních zápasech nedaří. Kometa prohrála potřetí v řadě, navíc v těchto zápasech dala pouze dvě branky. V neúplné tabulce je devátá, bodově se na ni dotáhly právě Pardubice a 20 bodů mají i Vítkovice.

Domácí kouč Zábranský přeházel složení útočných formací, do centra elitního útoku se místo Holíka postavil Klepiš, ale o koncovku Komety se v prvním dějství staral druhý útok. Dvakrát se dostal do slibné situace Horký, ale ani jednou neuspěl.

Pardubice se ofenzivně rozjížděly pozvolna. V 7. minutě střílel nebezpečně Kolář, největší šanci na otevření skóre měl Kousal, který dostal ideálně nabito od Claireauxe, ale Horký jeho střelu zblokoval.

Pardubice trestaly v přesilovce

Do druhého dějství vstoupila aktivněji Kometa, ale Mueller se hned z prvního útoku neprosadil. Brno pak pykalo za zbytečná vyloučení. První oslabení ještě přežilo bez úhony, ale druhé už ne. V něm nejprve trefil Kusý tyčku Vejmelkovy branky, aby pak srejný hráč brněnského brankáře prostřelil a otevřel skóre.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Karel Vejmelka a Jan Kolář z Pardubic.

Gól sebral domácím vítr z plachet. Iniciativu převzaly Pardubice a v závěru třetiny potrestaly nedůslednost brněnské obrany druhou trefou. Mikušovo nahození lehce tečoval Paulovič a Vejmelka byl bez šance.

Třetí dějství mělo očekávaný scénář. Brno se vrhlo do útoku, Pardubice zformovaly své obranné šiky před vlastní modrou a pečlivě bránily. Když pak Nakládal prostřelil celou obranu Brna včetně brankáře, bylo rozhodnuto.

Předehrávka 26. kola extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Kusý (Camara, R. Kousal), 40. J. Mikuš. 56. Nakládal (R. Kousal). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Pyrochta, J. Zbořil, O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, Barinka - Mueller, Klepiš, Zaťovič - L. Horký, P. Holík, Plášek - Schneider, Malý, Vincour - T. Svoboda, F. Dvořák, Kunc. Trenér: L. Zábranský st.
Pardubice: Vladař - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, Vála - Mandát, Poulíček, Svačina - Paulovič, R. Kousal, Camara - Blümel, Matýs, Kusý - Claireaux, Anděl, O. Machala. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: