Hlavní obsah

Jarda takovou hru vyžaduje, vtipkoval Hamrlík po žďuchanci do Balaštíka

MLADÁ BOLESLAV

Na bitvu s týmem, v němž strávil většinu své hokejové kariéry, se útočník Jaroslav Balaštík náramně těšil, po ní mu však zrovna do zpěvu nebylo. Jeho premiéra v zeleném dresu Mladé Boleslavi skončila porážkou, z výhry 4:3 se radoval jeho kamarád a hokejové dvojče Petr Leška se svými zlínskými spoluhráči.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Balaštík v dresu Boleslavi obklopen bývalými spoluhráči ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Balaštík byl dlouholetou ikonou fanoušků vyznávajících žlutomodré barvy. Jenže před novou sezónou se nedohodl na prodloužení smlouvy a vyslyšel lákání z Mladé Boleslavi. A hned v prvním odehraném kole měl šanci ukázat svému bývalému zaměstnavateli, že si lepší smlouvu zasloužil.

Nepovedlo se. Balaštík s další velkou letní posilou Středočechů Davidem Výborný byli na ledě vidět, ale střelecky se neprosadili. „Z té souhry mám dobrý pocit, ale porážka je pro nás hodně krutá. Udělali jsme pár chybiček a všechny potrestali gólem,“ lamentoval.

Bavili se o vedru

S Leškou se na ledě moc nepotkával, jen při přesilovkách, víc času na hecování měli o přestávkách cestou do kabin. „Ale to jsme si jen řekli, jaké je tu na stadiónu vedro. Bral jsem Jardu jako soupeře,“ hlásil Leška.

Jaroslav Balaštík (vlevo) se zdraví se svým zlínským "dvojčetem" Petrem Leškou.foto: Právo/Petr Horník

Před zápasem byli oba útočníci, kteří se ve zlínském dresu uměli najít i poslepu, v kontaktu. „S Lešounem jsem si psal, jak se blížil začátek sezóny. Teď jsem rád, že mám ten zápas za sebou. Byl jsem nervóznější, než jsem čekal,“ přiznával jednatřicetiletý Balaštík.

Dávali si bacha

Zlínští zadáci ho perfektně znali, a tak ho do šancí příliš nepouštěli. „Dávali jsme si na něj bacha, víme, jak je před brankou nebezpečný,“ tvrdil obránce Zlína Martin Hamrlík. „Ale já od nich žádnou zvýšenou pozornost necítil,“ odmítal Balaštík.

Zrovna pozornosti Hamrlíka si však minimálně jednou všimnout musel. Po souboji před brankou od něj dostal žďuchanec hokejkou do zad. „Rozhodčí mi pak říkal, že si mám dát pozor, abych nedostal dvě minuty, tak jsem odpověděl, že to byl Jarda Balaštík, který takovou hru přímo vyžaduje,“ vyprávěl s úsměvem Hamrlík.

Reklama

Související témata: