Hlavní obsah

Kladno i podruhé vyhrálo, ve Zlíně rozhodl v nájezdech Kalla

ZLÍN

Hokejisté Kladna se i ve druhém utkání v nové extraligové sezoně radovali z vítězství, když uspěli na ledě Zlína po výsledku 3:2 po samostatných nájezdech. Dvěma góly včetně vítězného v rozstřelu se na výhře Rytířů podílel útočník Jaroslav Kalla. Zlín naopak na vítězství na nedělní vítězství v Mladé Boleslavi nenavázal.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Útočník Zlína Petr Čajánek a kladenský obránce Milan Toman se přetlačují před brankářem Janem Cháberou.

Článek

Před úvodním vhazováním hráči i fanoušci uctili minutou ticha památku tragicky zesnulých hokejistů Jaroslavle včetně zlínského odchovance Karla Rachůnka a útočníků Josefa Vašíčka a Jana Marka.

Na začátku zápasu se jako první ke střele dostal hostující Kuchler, ale brankář Sedláček jeho střelu schoval v lapačce. Již ve druhé minutě se domácímu týmu naskytla přesilovka po vyloučení Látala, elitní pětka Zlína vedená centrem Leškou dostala bránící čtveřici pod tlak, ale přesto početní výhodě nezužitkovala. Brzy se domácí celek radoval z gólu, když v páté minutě otevřel skóre zápasu Sýkora. Zlínskou radost však zchladil o několik desítek vteřin později Kalla, když potrestal chybu gólmana Sedláčka.

Další důležitý moment utkání nastal v 16. minutě, kdy se Zlínu naskytla na 68 vteřin dvojnásobná početní výhoda. Na trestné lavici seděli Hovorka s Procházkou a nabídnutou výhodu Zlín využil. Dvě vteřiny před návratem prvně jmenovaného provinilce se prosadil zlínský kapitán Čajánek. Při nebezpečné střele Zámorského se pak brankář Chábera blýskl efektním semaforem.

Ve druhém dějství pokračovala urputná bitva. Ve 27. minutě si tým Kladna zahrál v početní výhodě po vyloučení Zámorského. Jeho prohřešek Středočeši potrestali, když ve 29. minutě vstřelil vyrovnávací branku Kafka. Navýšit vedení mohli Kladenští při vyloučení Kubiše. Druhou přesilovku ale nevyužili.

Na začátku třetí třetiny zahrozili Čajánek s Veselým. Ve 48. minutě měl Zlín k dispozici přesilovku po vyloučení Valského a střelecký pokus Hamrlíka schoval brankář Chábera v náruči. Kladno ale v pěti nehrálo dlouho, protože v 51. minutě byl za vyhození kotouče vyloučen Lepine. Tvrdou střelu vyslal Důras, ale jeho pokus za zády gólmana Chábery neskončil. V 54. minutě si Hovorka vynutil faul Zámorského, hosté si vytvořili několik šancí, ale vstřelit gól nedokázali.

V nastaveném čase se oba týmy soustředily na obranu. Na začátku 63. minuty byl vyloučen Kubiš a oslabení tří proti čtyřem hokejisté Zlína ubránili s vypětím všech sil i díky brankáři Sedláčkovi. V nájezdech se ale přeci jen radovalo Kladno díky vítězné trefě Kally.

PSG Zlín - Rytíři Kladno 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. T. Sýkora (Honejsek, F. Čech), 17. Čajánek (Köhler, Hamrlík) - 5. Kalla (Toman), 29. Kafka (Dragoun, Hovorka), rozhodující sam. nájezd Kalla. Rozhodčí: Minář, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4655.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Kladno: Chábera - L. Procházka, Piskáček, Lepine, Toman, J. Drtina, Skrbek, David Růžička - Hlaváč, Patera, Kuchler - Kalla, Hovorka, Dragoun - M. Látal, Knotek, Bicek - Valský, Lukáč, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice