Hlavní obsah

Bitkař Verot v Třinci zabalil kufry, míří zpátky do Ruska. Rozhodly peníze

PRAHA

Informace o odchodu nemáme, nic nevíme. Taková slova zněla ve středu z mistrovského Třince. Odchod hokejisty Darcyho Verota neexistoval. Stačilo, aby se překulila půlnoc, Kanaďan balí tašku a hledá nejbližší spoj do Moskvy, kde bude hrát za CSKA. „Nechtěl odejít, ale dostal nabídku z Ruska, té se špatně konkuruje,“ řekl Sport.cz sportovní ředitel klubu a trenér Pavel Marek.

Foto: www.hcocelari.cz

Darcy Verot v třineckém dresu

Článek

Pětatřicetiletý hokejista odehrál jedno utkání v české nejvyšší soutěži a vyfasoval dvanáct trestných minut. „Doufám, že rozhodčí uvidí, že se snažím hrát tvrdě, ale férově,“ řekl po premiéře. Toho už se nedočká.

„Chtěl zkusit jiný hokej, dobře zapadl do kolektivu, měl tu kamarády, ale Rusko, to jsou peníze,“ přiznal Marek, že s ruskými dolary se těžko bojuje.

Ještě ve středu v Třinci žili v naději. „Má u nás smlouvu na měsíční zkušební lhůtu. Jednat samozřejmě může, možné je všechno, ale on je tu smluvně vázán,“ povídal Marek. „Uvidíme v dalších zápasech, jestli přijde zlepšení,“ dodal na Verotovu výkonnost. Neuvidíme, v Třinci už ne. Za čtyřiadvacet hodin je vše jinak.

„Jeho přístup a chování bylo výborné, byl to profík každým coulem. Měl to tu těžké, jeho příchod nebyl vnímán pozitivně po reklamě, kterou měl v médiích,“ připomněl Marek.

Zpráva, že se má Verot objevit v české extralize, vzbudila ohlas, zvláště poté, co se k ní vyjádřila hvězda z největších - Jaromír Jágr. Ten se s Kanaďanem potkal v Kontinentální lize. „S prominutím, je to sráč,“ řekl devětatřicetiletý útočník. Nová posila týden potrénovala, jednou zajela do Budějovic a příběh sběrače trestných minut v Česku skončil. Verot před Třincem hrál v KHL za Čechov, nyní oblékne dres CSKA.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice