Hlavní obsah

Mistrovští Oceláři vydolovali proti Zlínu první bod v sezóně

TŘINEC

Nevýrazný start hokejového mistra do nové sezóny pokračuje, Třinec v třetím utkání sice poprvé bodoval, doma však Zlínu podlehl 2:3 po samostatných nájezdech. Oceláři byli už v řádném čase blízko třetí prohře, Květoň však osm minut před koncem poslal utkání do prodloužení. Hrdinou nájezdů se stal Petr Leška, který proměnil všechny tři svoje pokusy.

Článek

Ocelářům akutně scházejí góly. I proti Zlínu rozpoutali v úvodní desetiminutovce mohutný tlak, ale efekt byl nulový. Květoň chytrým švihem Horčičku nepřelstil a nápor Ocelářů v desáté minutě odzvonil švihem do tyčky Adamský.

Bez lehce zraněné hvězdy Čajánka se Zlín téměř k ničemu vážnému nedostal, přesto první dějství vyhrál. Nečekaně udeřil ve 12. minutě díky Linhartovi, který příklepem prostřelil Hamerlíka.

Domácí svou převahu obnovili ve druhé třetině. Nápor mistra byl chvilkami drtivý, ale za Horčičkova záda si našla cestu pouze jediná z devatenácti střel, kterými Oceláři zlínskou klec v prostředním dějství zasypali. Dělovkou od modré čáry využil ve 27. minutě přesilovku Zíb.

Kdo si myslel, že první gól uleví třineckým střelcům v trápení, byl rychle vyveden z omylu. Zíb svou chvilku slávy počernil kaňkou v 31. minutě, když v přesilovce jako poslední Ocelář na útočné modré čáře ztratil puk a Köhler po úniku v oslabení procedil kotouč za Hamerlíka.

Domácí snaha se začala blížit zmaru. Kohn nebo McGregor měli ve svých příležitostech puk jako na zlatém podnosu před bezvládným gólmanem, ale skórovat nedokázali.

Kolikrát puk i v závěru při nepřehledných závarech poskakoval před zlínskou brankovou čarou, Oceláři ho však do sítě nedopravili. Štěstí se na ně usmálo až v 52. minutě, Květoň po rychlé akci zápěstím našel místo nad Horčičkovou lapačkou.

Domácí v prodloužení promarnili dvouminutovou přesilovku čtyři na tři a jejich zoufalství v závěru dokonal Leška, který třikrát proměnil nájezd a zajistil Zlínu bod navrch.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Zíb (D. Květoň), 52. D. Květoň (Marosz, Bonk) - 12. Linhart (Hamrlík, Leška), 31. Köhler (Leška), rozhodující nájezd Leška. Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3790.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, P. Hořava, Richter, Davison - D. Květoň, Bonk, McGregor (41. Marosz) - Adamský, Polanský, Kohn - Havel, Peterek, Chovan - Hrňa, Orsava, Valčák. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Holík, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice